Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
260 Fairtrade-producten te ontdekken bij Delhaize
Terug
Beter eten

260 Fairtrade-producten te ontdekken bij Delhaize

Delhaize biedt het grootste assortiment Fairtrade-koffie in België aan met 30 verschillende producten

Latitude 28 is het 3de best verkopende merk van gemalen koffie en koffiebonen

Asse, 5 oktober 2022 - Met de Week van de Fair Trade in het vooruitzicht, die loopt van 5 tot 15 oktober 2022, biedt Delhaize met trots meer dan 260 producten aan met Fairtrade-label. 90 daarvan zijn producten van het merk Delhaize. Van koffie over bananen tot chocolade, koekjes, honing en nog veel meer. Van alle retailers biedt Delhaize het grootste assortiment van verschillende soorten Fairtrade-producten aan en ook het grootste assortiment koffie onder dit label.

Iets meer dan 35 jaar geleden was Delhaize in België de eerste retailer die zijn klanten producten uit de eerlijke handel aanbood. In de loop der jaren groeide het assortiment van de retailer uit tot meer dan 260 producten, waarvan 90 onder het merk Delhaize. Daarmee is Delhaize de retailer met het grootste aantal Fairtrade-producten in zijn gamma. De producenten, hoofdzakelijk gevestigd in ontwikkelingslanden, ontvangen een eerlijke prijs voor hun producten die met respect voor het milieu en de mens worden geteeld. Om de beste garanties te krijgen, werkt Delhaize daarom al sinds het begin met het Fairtrade-label. De producenten ontvangen zo ​ een premie voor de verkochte producten, waarmee zij op hun beurt kunnen investeren in hun plantage en/of in de toekomst van hun gemeenschap.

In het kader van de Week van de Fair Trade zet Delhaize 3 producten (bananen, chocolade, koffie) uit de Fairtrade-selectie in de kijker via verschillende promoties. Deze acties lopen van donderdag 6 tot en met woensdag 12 oktober 2022.

Koffie in de kijker

Als het over eerlijke handel gaat, gaat het vaak over koffie. Dit product maakt sinds het prille begin deel uit van het Fairtrade-assortiment bij Delhaize en deze week wil de retailer haar assortiment duurzame koffies onder de aandacht brengen. De Latitude 28-koffie, door Delhaize gelanceerd in oktober 2019, is duurzame koffie afkomstig uit 9 verschillende streken. Op dit moment telt het Lattitude 28-gamma van Delhaize 30 verschillende producten die beschikbaar zijn in verschillende formaten zoals bonen, pods, capsules,... . Latitude 28 werkt ​ rechtstreeks samen met coöperaties van kleine, lokale producenten en verbouwen zo koffie op een duurzame manier. De koffie van Latitude 28 is op dit moment het derde best verkopende merk in het assortiment gemalen koffie en koffiebonen bij Delhaize.

"We zien dat het marktaandeel van Fairtrade-koffie in België in 2021 slechts 3% bedroeg", zegt Philippe Weiler, de pas aangestelde CEO van Fairtrade België. "Dat betekent dat slechts één op de 33 kopjes koffie een Fairtrade-label heeft en dat is erg weinig voor het product dat het meest met het Fairtrade-label wordt geassocieerd. Er is dus dringend meer daadkracht nodig en zoveel mogelijk mensen zouden voor Fairtrade-koffie moeten kiezen, zodat de koffieproducenten er een eerlijk loon aan overhouden kunnen waarvan ze kunnen leven. Delhaize ziet in hoe belangrijk de verkoop van eerlijke koffie is en zet een serieuze stap in de goede richting met zijn ruime assortiment Latitude 28-koffies."

Delhaize en Fairtrade hopen dat de consumenten zich laten overtuigen door de menselijke kant én heerlijke smaak van de Fairtrade Latitude 28-koffie en zo mee het verschil zullen maken.

Je kan de Latitude 28 Fairtrade-koffie van Delhaize proeven en ontdekken in één van onze reizende foodtrucks op volgende locaties: ​

 

 

Dag

Datum

Plaats

Donderdag

06/10/22

Station Leuven

Vrijdag

07/10/22

Delhaize-supermarkt Genval

Zaterdag

08/10/22

Delhaize-supermarkt Defré - Ukkel

Dinsdag

11/10/22

Station Luik-Guillemins

Donderdag

13/10/22

Station Luik-Guillemins

Vrijdag

14/10/22

Delhaize-supermarkt Brugge Sint-Michiels

Zaterdag

15/10/22

Delhaize-supermarkt Alsemberg - Beersel

Vrijdag

21/10/22

Delhaize-supermarkt Ekeren

Zaterdag

22/10/22

Delhaize-supermarkt Waterloo

Vrijdag

28/10/22

Delhaize-supermarkt Overijse

Zaterdag

29/10/22

Delhaize-supermarkt Braine-L'Alleud

Vrijdag

04/11/22

Delhaize-supermarkt Wezembeek

Zaterdag

05/11/22

Delhaize-supermarkt Chazal - Schaarbeek