Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
De eerste editie van de Delhaize-wijnbeurs in 2021 start op 25 februari
Terug
Beter eten

De eerste editie van de Delhaize-wijnbeurs in 2021 start op 25 februari

Een goede mix van nieuwigheden & innovaties met de gepaste foodpairingvoorstellen om thuis uit te proberen

Brussel (9 februari 2021) - Net zoals bij de vorige editie van september zal de huidige gezondheidscrisis geen invloed hebben op het Wijnfestival van Delhaize, dat twee keer per jaar plaatsvindt en zeer gewaardeerd wordt door liefhebbers van wijn en bubbels. Van 25 februari tot 17 maart zal Delhaize promoties aanbieden op meer dan 200 wijnen en bubbels. De Delhaize-klanten zullen tijdens deze periode in de winkels promoties zoals ‘2+1 gratis’ en ‘-25% gratis’ kunnen vinden, evenals wekelijkse kortingen aan 1+1. Er zullen ook talrijke extra promoties worden aangeboden op het online assortiment ​ én Delhaize zal zowel online als in de winkel smakelijke foodpairingideeën in de kijker zetten die bij al deze verschillende wijnen en bubbels passen. Tegelijkertijd brengt het merk op 25 februari ook een podcast uit over Delhaize-wijnen, die beschikbaar is op Spotify.

Trends beïnvloed door 2020

In 2020 heeft Delhaize haar marktaandeel verhoogd met 0,5% in de categorie wijn en bubbels. Dit effect van de gezondheidscrisis werd waargenomen vanaf mei 2020, want toen de consumptie via de horeca werd ingeperkt of verboden, verschoof de locatie om wijn te proeven naar de eigen woning. Sinds het begin van de coronacrisis heeft Delhaize ook een toename vastgesteld van de hoeveelheden wijn die in bag-in-box werden verkocht. In vergelijking met vorig jaar werden zo maar liefst 600.000 meer bag-in-boxes verkocht, wat neerkomt op een volumestijging met 30%. Delhaize lanceerde in 2020 een kleinere versie van de bag-in-box, die 2,25 liter wijn kan bevatten.Ook roséwijnen deden het beter dan in het voorgaande jaar, met een stijging van 20%. In de categorie schuimwijnen doet de prosecco het zeer goed met een volumestijging van 10% ten opzichte van vorig jaar. Ook de wijnkelders van Delhaize deden het goed en verdubbelden zelfs hun teams om 20% meer te kunnen produceren. Ook de kleine flessen scoorden goede punten, want Delhaize verkocht 300.000 flessen meer dan vorig jaar. En ook de champagnes behaalden een mooi resultaat met een volumestijging van 16% in 2020.

Ten slotte is er ook een volumestijging vastgesteld voor witte wijn (+11%) en rode wijn (+10%). Delhaize merkt onder andere dat haar klanten de zeer kwalitatieve wijnen uit Italië, Zuid-Afrika, Frankrijk (Bourgogne en Loirestreek) en Argentinië enorm op prijs stellen. Bovendien merkt de voedseldistributeur op dat de oogst door de klimaatverandering in een steeds vroeger stadium plaatsvindt.

Promotieweken van het Wijnfestival

Tijdens het Wijnfestival, dat loopt van 25 februari tot 17 maart, biedt Delhaize “2+1 gratis”-promoties en kortingen van -25% aan op meer dan 200 wijnen, schuimwijnen en alcoholvrije wijnen. Bovendien toont Delhaize twee keer per week “1+1”-promoties die haar klanten kunnen komen ontdekken en proeven in de winkel. Ook op het online assortiment zijn er tijdens deze periode tal van extra promoties. Delhaize De Leeuw staat bekend om haar experten wijn in de winkel die de klanten zo goed mogelijk adviseren. Tijdens het Wijnfestival wordt de informatie die in de supermarkten wordt gegeven in een brochure verzameld en deze kan men best bijhouden om de beste foodpairingmogelijkheden te ontdekken. Deze foodpairingvoorstellen zullen ook zichtbaar zijn op de website van Delhaize. ​

Bij de start van het Wijnfestival zal Delhaize ook een podcast uitbrengen waar Delhaize's wijndeskundigen meer informatie geven over de lange wijngeschiedenis van Delhaize, de wijnbottelarij en natuurlijk het Wijnfestival.

De sterren van het Wijnfestival

Er verschijnen ook nieuwe wijnen in het Delhaize-assortiment. Eerst en vooral voegt Delhaize twee nieuwigheden toe aan haar biologische Best-of-our-Planet-wijnen, namelijk twee wijnen uit Zuid-Afrika met druivenras: de chenin blanc en shiraz. Er maken ook twee Italiaanse nieuwigheden hun opwachting in het assortiment, de Nuvola di Avignonesi roséwijn en witte wijn. Na een eerste introductie van rode wijn van hetzelfde Italiaanse huis in maart 2020, heeft Delhaize samen met Avignonesi besloten om haar assortiment Italiaanse wijnen uit te breiden met twee nieuwe, gerenommeerde kwaliteitswijnen. Ten slotte lanceert Delhaize, na het succes van de Belgische wijnen Cuvée Pinot en Cuvée Cabernet, het Leo Vinum-gamma: een witte, rode en roséwijn om de klanten kennis te laten maken met lokale Belgische wijnen die gebotteld werden in de bottelarij van Delhaize.

 

Tijdens het wijnfestival worden er ook twee innovaties aan de klanten voorgesteld. Ten eerste, een gloednieuwe bag-in-boxverpakking, ditmaal in vaten van 3 liter. Delhaize introduceert 3 wijnvaatjes van het gekende Spaanse merk HOLA. Het voordeel is dat het vat herbruikbaar is en nadien als ijsemmer gebruikt kan worden.

De grote innovatie van deze editie van het Wijnfestival is de introductie van wijnen in blik bij Delhaize! Het voordeel van dit formaat is dat een blikje gemakkelijk mee te nemen is en langer koel blijft. Delhaize introduceert drie verschillende soorten: het blikje Pink Flamingo, de populairste rosé bij Delhaize-klanten, de Codorniu BeFrizz, een ontwikkeling van een heerlijke ‘Cava’ in blik van het ​ huis Codorniu in samenwerking met Delhaize, en Plus One Rosé, een rosé ontwikkeld door het Spaanse wijnhuis Artadi en de Belgische zanger Matthieu Terryn om de entertainmentsector te steunen tijdens deze pandemie.

Ten slotte zal de nieuwe appellatie Prosecco Rosé een speciale focus krijgen tijdens deze wijnbeurs, de Mionetto Prosecco Rosé DOC, ​ en ontpopt hij zich nu al tot de perfecte prosecco voor de hitte van de komende zomer.

Tijdens dit wijnfestival wordt het hele gamma rieslingwijnen aangeboden aan -25%. Rieslings zijn kwaliteitswijnen, gemaakt van druiven die door de klanten vaak worden ondergewaardeerd. Bij Delhaize vindt de klant een ruime keuze aan rieslingwijnen uit verschillende uithoeken van de wereld.


Extra informatie :

- Spotify link (podcast beschikbaar vanaf 25 februari) :

https://open.spotify.com/show/4UgwidvQna1XgfhSz04IT7?si=q4CmJpWpTLCIthULRy1ieA

- Wijnbeurs brochure :

Brochure_Wijnbeurs_2021_NL.PDF 3 MB

- Wijnbeurs listing :

Listing_vin_2021_NL.pdf 2 MB
Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management
Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager