Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize breidt plant-based gamma verder uit met nieuw vegetarisch merk ‘La Fille du Boucher’
Terug

Delhaize breidt plant-based gamma verder uit met nieuw vegetarisch merk ‘La Fille du Boucher’

Brussel - Delhaize lanceerde in juli de ambitie om een Plant-Based revolutie te ontketenen en is volop bezig met de uitbreiding van haar eigen Plant-Based assortiment. Zo is er de nieuwe samenwerking met het Belgisch merk ‘La Fille du Boucher’: een echte slagersdochter die vegetarische kant-en-klaar-maaltijden ontwikkelt met enkel een nutriscore A/B. 

‘Plant-based koken toegankelijk maken voor de bourgondiër’. Dat is de missie van Auriane, dochter en kleindochter van traditionele slagers. Haar afkomst hield haar duidelijk niet tegen om zich helemaal op de vegetarische keuken te storten. Ze trok naar Italië om te studeren en verdiepte zich er in de toekomst van proteïnen. Want wie zegt dat vegetarisch eten en gastronomie niet samengaan? Daarom startte ze haar eigen merk met de toepasselijke naam ‘La fille du Boucher’. 

“Ik ben ervan overtuigd dat het vegetarisch dieet te veel wordt gestigmatiseerd en wordt beschouwd als flauw en met weinig smaak. Daar wil ik met ‘La Fille du Boucher’ verandering in brengen en Delhaize kan daar een grote rol in spelen”, aldus Auriane, gezicht achter ‘La Fille du Boucher’. 

Gezonde en lekkere producten 

Auriane, die zichzelf niet omschrijft als een activist maar als een ambitieus persoon, wil verandering brengen door mensen te inspireren met haar recepten en zo het cliché de wereld uithelpen dat plant-based gelijk staat met smaakloos. Ze stelde vier vegetarische gerechten samen die sinds kort exclusief verkocht worden bij Delhaize: 

  • Tajine met groenten & kikkererwten 
  • Tika massala met geroosterde bloemkool 
  • Pasta pesto rosso en gebakken groenten 
  • Wok met groenten & sobanoedels 

De vier op te warmen gerechten worden gepresenteerd in de vorm van een bowl en zullen in bijna alle Delhaize-supermarkten te verkrijgen zijn in de ‘on the go’-rekken aan een aanbevolen verkoopprijs van €5,99. 

Plannen 

Ook de volgende maanden zal Delhaize zich blijven inspannen om haar eigen Plant-Based gamma voor flexitariërs verder uit te breiden en zichtbaar te maken in de winkel. Met Plant-Based duiden we op vegetarische producten. Wanneer een product ook veganistisch is, staat dat ook extra aangegeven op de verpakking met een vegan logo.  

Story image
Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management