Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize organiseert een pitch voor leveranciers van dierenvoeding: een snelgroeiende categorie
Terug

Delhaize organiseert een pitch voor leveranciers van dierenvoeding: een snelgroeiende categorie

Kobbegem, 20 maart 2024. Delhaize blijft voortdurend zoeken naar manieren om haar klanten de beste kwaliteit te bieden en wil dat doen voor alle leden van het gezin... ook onze huisdieren! Delhaize nodigt dan ook met veel plezier producenten van huisdierenvoeding uit om hun producten voor te stellen tijdens exclusieve pitchsessies op 2 en 3 mei. 

Sinds haar oprichting heeft Delhaize zich geëngageerd om haar klanten producten van de hoogste kwaliteit te bieden, en dit engagement strekt zich nu ook uit tot hun trouwe viervoeters. Delhaize heeft al een assortiment katten- en hondenvoeding, maar wil dit nu graag uitbreiden om onze huisdieren een even ruime keuze aan kwaliteitsproducten te bieden. Het merk streeft ernaar een selectie van premiumproducten voor huisdieren beschikbaar te hebben en zo te voldoen aan de groeiende noden en verwachtingen van huisdiereigenaren op het vlak van kwaliteit en diversiteit. 

Volgens een onderzoek van iVOX* hebben 6 op de 10 gezinnen minstens één huisdier, en 1 op de 5 gezinnen nam vorig jaar nog een nieuw huisdier in huis. Delhaize stelde ook vast dat er in deze productcategorie meer volume werd verkocht.

"We willen onze klanten helpen wanneer hun gezin groter wordt en hen een gevarieerd assortiment aanbieden waarin ze niet alleen al het nodige kunnen vinden, maar vooral producten van de hoogste kwaliteit", verklaart Charlotte Brohez, Purchasing Manager Cats&Dogs bij Delhaize. 

Delhaize werkt daarom samen met haar partner RangeMe. Die ontwikkelde een speciaal platform om alle aanvragen te centraliseren van leveranciers die contact willen opnemen met het inkoopteam van Delhaize. Voor dit project heeft RangeMe een pagina ontwikkeld die volledig bestemd is voor leveranciers van katten- en hondenvoer.

"We zijn heel blij dat we Delhaize kunnen helpen met onze technologie. Omdat de huisdierencategorie blijft veranderen, kan het inkoopteam met dit platform snel leveranciers vinden en evalueren. Hierdoor kunnen ze koploper blijven in deze snelgroeiende markt en sneller positieve resultaten behalen," aldus Clayton Kilkenny, Director Europe bij RangeMe. 

Selectiecriteria 

Delhaize is op zoek naar (premium)merken in de categorie Katten & Honden die momenteel nog niet in Belgische supermarkten verkocht worden. De geselecteerde leveranciers zullen hun producten daarna exclusief bij Delhaize kunnen verkopen.  

Praktische informatie 

Toot 19 april kunnen kandidaten zich op het RangeMe-platform inschrijven. De geselecteerde profielen krijgen op 26 april de uitnodiging om hun producten en het verhaal achter hun bedrijf op 2 of 3 mei te komen voorstellen aan de aankopers van de categorie Katten & Honden bij Delhaize.  

 

* iVOX study April 2023, assigned by Belgian Petfood Association 


Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager