Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize en Too Good To Go: samen sterk tegen voedselverspilling 
Terug

Delhaize en Too Good To Go: samen sterk tegen voedselverspilling 

Meer dan 2 miljoen geredde maaltijden: samenwerking tussen Delhaize en Too Good To Go blijft groeien 

Kobbegem, 26 september 2025 - Over smaak valt te twisten, daarom gaat Delhaize er prat op om dagelijks een ruim assortiment aan kwalitatieve producten aan te bieden, voor elk wat wils. Of het nu gaat om een vegetarische lunch, een klassiek stukje vlees, de favoriete ontbijtgranen van je kind of een exclusieve “Taste of Inspirations”-kaasplank: ieder van ons heeft zijn eigen voorkeuren. Maar één ding verbindt ons allemaal: goed voedsel hoort niet verspild te worden. Zeker in de aanloop naar de Internationale Dag tegen Voedselverspilling (29 september), een jaarlijkse campagne die consumenten, bedrijven en organisaties oproept om voedselverlies te verminderen, onderstreept Delhaize haar engagement. Het verminderen van voedselverspilling is de nummer 1 actie die we kunnen ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan.* Daarom blijft Delhaize, als onderdeel van haar duurzame missie, intensief samenwerken met Too Good To Go. 

Ruim 2 miljoen maaltijden gered 

Die samenwerking, die enkele jaren geleden werd opgestart, heeft ondertussen geleid tot een indrukwekkende mijlpaal: meer dan 2 miljoen maaltijden zijn ondertussen via de app gered van de verspilling. Hierbij staat 1 maaltijd gelijk aan 1 kilo voedsel. ** Deze concrete actie tegen voedselverspilling vertaalt zich in een enorme positieve impact op mens en milieu. 

Zo werd dankzij de geredde pakketten al 5.400 ton CO₂-uitstoot vermeden –het equivalent van 3858 vluchten Brussels – New York. Tegelijkertijd werd 2.000 ton eetbaar voedsel herverdeeld. Ook op vlak van landgebruik en waterverbruik maakt dit een verschil: door de samenwerking werd vermeden dat het equivalent van 5,6 miljoen vierkante meter landbouwgrond onbenut bleef, een oppervlakte zo groot als de hele gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Daarnaast werd maar liefst 1,62 miljard liter drinkbaar water bespaard – dat is genoeg om 6,7 miljoen broden te produceren. 

Week tegen Voedselverspilling 

Deze gezamenlijke inspanning krijgt extra betekenis in de context van de Internationale Dag tegen Voedselverspilling op 29 september. Tijdens deze week wordt in heel België aandacht gevraagd voor het belang van minder voedselverlies, zowel thuis, in de horeca als in de handel. De samenwerking tussen Delhaize en Too Good To Go sluit hier naadloos op aan: het toont hoe grote en kleine spelers samen het verschil kunnen maken. Door bewust om te gaan met voeding dragen consumenten én retailers bij aan een meer duurzame toekomst. 

De samenwerking met Too Good To Go wordt ook bijzonder gewaardeerd door de zelfstandige uitbaters van de Delhaize-winkels. “Wij merken dat klanten écht enthousiast zijn over de pakketten en ook vaker terugkomen in de winkel,” zegt Julie De Pelsmaeker  van Delhaize Geel en Kasterlee. “Het systeem is eenvoudig en efficiënt. Voor ons is het een manier om duurzaam te werken én tegelijk een band op te bouwen met klanten die bewust willen consumeren. De Too Good To Go-app is een laagdrempelige manier voor consumenten om zelf voedselverspilling tegen te gaan. In een paar klikken red je een pakket met perfect eetbare producten, tegen een verlaagde prijs. Dankzij deze aanpak vindt goed voedsel toch nog zijn weg naar de keukentafel – en niet naar de vuilbak.” 

Delhaize blinkt uit in duurzaamheid 

Delhaize werd eerder dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de Sciensano BIA-studie op het gebied van duurzaamheid. De retailer scoort hoog op verschillende duurzaamheidsindicatoren, wat de succesvolle inzet van jarenlange inspanningen benadrukt. Delhaize heeft ambitieuze doelstellingen voor de toekomst, waaronder deelname aan het Science Based Targets-initiatief (SBTi). De retailer streeft ernaar de CO₂-uitstoot in de gehele keten tegen 2030 met 45% te verminderen ten opzichte van 2018. 

*Project Drawdown 2020

**Deze berekening werd gevalideerd door en is gebaseerd op onafhankelijk onderzoek dat in 2023 is uitgevoerd werd door Mérieux Nutrisciences | Blonk en gevalideerd door onderzoekers van de Universiteit van Oxford en WRAP. (Mérieux nutrisciences | Blonk, 2024).  

Story image
Story image

Sarah De Meester
Sarah De Meester External Communications Manager