Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize en Unbox lanceren het Healthy Membership Program voor bedrijven en organisaties
Terug
Beter eten

Delhaize en Unbox lanceren het Healthy Membership Program voor bedrijven en organisaties

Een revolutionair concept voor organisaties om evenwichtiger eten te stimuleren bij medewerkers door extra koopkracht te creëren

Brussel - Evenwichtige voeding promoten door koopkracht te verhogen, dat is de doelstelling van Delhaize en Unbox met het nieuwe concept Healthy Membership Program. Medewerkers van deelnemende organisaties genieten van 20% korting op Nutri-Score A en B producten. Het is dé manier om mensen meer te laten kiezen voor evenwichtige producten maar is tegelijkertijd ook een aantrekkelijke manier voor organisaties om de koopkracht van hun medewerkers te optimaliseren/verhogen. ​

De Covid-pandemie heeft voor veel zaken als accelerator gewerkt. Gezonde voeding was daarvoor al een belangrijk aandachtspunt maar staat nu meer dan ooit bovenaan op de agenda. Een gezondere levensstijl door meer te bewegen en gezonder te eten is voor veel mensen dus prioriteit geworden. En klanten verwachten ook van retailers dat zij hen ondersteunen in hun inspanningen om gezonder te leven.

Vandaag lanceren Delhaize en Unbox een revolutionair project dat de medewerkers van de deelnemende organisaties een financiële stimulans geeft om voor voedingsproducten met een Nutri-Score A of B te kiezen. En het is ook financieel aantrekkelijk voor de bedrijven en organisaties die deelnemen aan het programma.

Xavier Piesvaux CEO van Delhaize : ​ “Delhaize is mee met ’t leven en promoot net daarom een gezonde levensstijl. Als Belgische pionier in het voedingslabel Nutri-Score helpt het mensen om elke dag evenwichtige keuzes te maken. Nutri-Score maakt daarom integraal deel uit van de strategische en commerciële aanpak van Delhaize zodat klanten kunnen genieten van interessante promoties en prijzen, nieuwe producten en inspiratie op vlak van gebalanceerde voeding.

Erik Saelens van Unbox: “Het concept dat vandaag wordt gelanceerd is gebaseerd op het pilootproject Healthy Ucoins (www.ucoin.be) dat in 2019 succesvol werd getest door Unbox en Delhaize bij een selectie van bedrijven. Bij de analyse van dat pilootproject kon toen vastgesteld worden dat er substantieel meer Nutri-Score A en B producten werden verkocht als de deelnemers extra korting kregen op de aankoop van deze evenwichtigere producten. Het is het onomstotelijk bewijs dat behavioral reward systemen de toekomst zijn.”

Het Healthy Membership programma is vrij van belastingen en sociale zekerheidsbijdragen én dus zeer aantrekkelijk voor bedrijven en organisaties en hun werknemer. Dit hebben ook de rulingcommissie ​ en de RSZ bevestigd. En dat is het signaal om het programma als volwaardig project uit te rollen naar alle geïnteresseerde bedrijven en organisaties.

Hoe werkt het?

Elk bedrijf of organisatie kan zich inschrijven in dit programma. Hiermee genieten hun medewerkers van 20% korting als ze producten met Nutri-Score A of B (groenten, vis, water, enz) kiezen en dit met een maximum van 60 euro korting per maand. Het concept is toegankelijk via de Superpluskaart, het getrouwheidsprogramma van Delhaize. De deelnemers aan dit concept kunnen van deze korting genieten in alle 771 Delhaizewinkels in België. Partena en een aantal grote werkgevers hebben zich al geëngageerd en starten met het programma in het najaar van ​ 2021. Op die manier zullen dan al 10.000 personeelsleden kunnen genieten van deze extra korting.

Michel Halet, CEO van Partena Professional: “Het Healthy Membership programma is een interessante aanvulling voor werkgevers die hun medewerkers meer en gezonde koopkracht willen geven die een echt verschil maakt op het vlak van welzijn en gezondheid. Het is een optimalisatie die een verschil maakt in de levensstijl van de individuen die in de organisatie bijdragen aan het bedrijfsdoel. Partena Professional zal het zelf ook aanbieden aan de eigen medewerkers om goed voor onze eigen mensen te kunnen zorgen, en we gaan samen met Unbox en Delhaize ook andere organisaties in staat stellen om datzelfde te doen.”

Geïnteresseerde bedrijven en organisaties kunnen meer informatie vinden over dit concept via https://www.unboxuniverse.com/healthymembershipprogram

Story image

 

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management
Marc Ferlet Marketing and Communications Manager, Unbox