Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize kondigt tweede reeks van 17 supermarkten in eigen beheer aan die overgenomen zullen worden door zelfstandige uitbaters
Terug

Delhaize kondigt tweede reeks van 17 supermarkten in eigen beheer aan die overgenomen zullen worden door zelfstandige uitbaters

Door de aankondiging van deze bijkomende 17 supermarkten heeft 25 % van de supermarkten in eigen beheer zo al een zelfstandige overnemer

Kobbegem, 4 september 2023. Vandaag kondigt Delhaize de overname aan van een tweede reeks supermarkten in eigen beheer door zelfstandige ondernemers. Het gaat deze keer om 17 supermarkten die de komende weken omgevormd worden tot zelfstandige Delhaize supermarkten. Na de aankondiging van de 15 eerste supermarkten vorige maand, staat de teller nu op 32 supermarkten die gestart zijn met de transformatie naar een supermarkt uitgebaat door een zelfstandige ondernemer. De opening van deze tweede reeks supermarkten als zelfstandige Delhaize supermarkten is voorzien in de loop van de maanden november en december 2023 en januari 2024. De overnames kaderen in het plan van de supermarktketen om de 128 supermarkten in eigen beheer opnieuw te laten aanknopen met groei. 

Ervaren ondernemers met passie voor én vertrouwen in Delhaize  

“We zijn erg blij om deze 17 enthousiaste overnemers te mogen verwelkomen”, klinkt het bij Delhaize. Onder hen zijn er 7 die op dit moment al een of meerdere andere Delhaize winkels uitbaten, 7 zijn medewerkers van Delhaize en 3 zijn externe kandidaten, onder wie enkele voormalige medewerkers van Delhaize. De nieuwe aangesloten partners zijn dus stuk voor stuk echte ondernemers met een bewezen passie voor Delhaize, de medewerkers en de klanten en met een groot vertrouwen in de toekomst van de supermarktketen. “Zoals ze dat van ons gewoon zijn, zullen we hen de komende weken intensief begeleiden naar een succesvolle overname van hun nieuwe Delhaize supermarkt. We kijken erg uit naar een verdere samenwerking met al deze partners”.   

Gespreide overnameplanning  

De 17 genoemde supermarkten worden in de komende weken omgevormd van supermarkten in eigen beheer tot zelfstandige Delhaize supermarkten. Om de transitie van op termijn alle 128 winkels vlot en op een kwalitatieve manier te laten verlopen, is een gespreide aanpak nodig. “Er komt heel wat kijken bij de omvorming van een supermarkt in eigen beheer tot een zelfstandig uitgebate winkel. Gemiddeld duurt de overgangsperiode een 10-tal weken en hierin moet heel veel gebeuren, op administratief vlak, technisch vlak en IT bijvoorbeeld”, klinkt het bij Delhaize. Door de aankondiging van deze bijkomende 17 supermarkten heeft 25 % van de supermarkten in eigen beheer zo al een zelfstandige overnemer. De komende maanden komen er op geregelde tijdstippen nieuwe aankondigingen over bijkomende supermarkten die de overgang naar zelfstandige Delhaize supermarkten zullen maken.  De opening van deze nieuwe lijst van 17 supermarkten als zelfstandige Delhaize supermarkten is voorzien in de loop van de maanden november en december 2023 en januari 2024.  

 

Lijst van tweede reeks van 17 Delhaizesupermarkten in eigen beheer die overgenomen worden door zelfstandige ondernemers:   

Naam supermarkt 

Naam overnemer  

Wallonië

 

 

1. Verviers 

 Anne Doutrepont 

2. Marche 

Nicolas Bergé & Nathalie Stichelbaut

3. Marcinelle 

Abbigael Delvaux & Laurent Lefrere 

4. Waterloo 

Amandine de Riollet de Morteuil, Stéphane De Wilde d’Estmael ​ & Nicolas Thery 

5. Tournai 

Cyril Montois & Caroline Kraus 

6. Braine L’Alleud 

Amandine de Riollet de Morteuil, Stéphane De Wilde d’Estmael ​ & Nicolas Thery 

7. Ath 

Vincent Duchateau 

8. Mons 

Kathleen Vanlangendonck 

Brussel

 

9. Roodebeek 

Maxime Rhelouma 

10. Saint Antoine 

Samir Chara

11. De Fré 

Pierre-Alexandre Demeure 

12. Fort Jaco 

Paul Moreau 

Vlaanderen 

  

13. Kasterlee 

Julie & Brent D'Haese 

14. Waasland 

Hélène Decroix & Niels Parmentier 

15. Ledeberg 

François Nelen & Denis Reyniers 

16. Brugge Sint Kruis 

Familie Lips 

17. Overijse 

Dirk Pauwels 

Openingsdata eerste 15 winkels 

Ondertussen zijn de openingsdata bekent van de eerste reeks van 15 supermarkten waarvan de overname werd aangekondigd op maandag 7 augustus 2023. 

Winkel 

Datum van opening 

Denderleeuw 

10 oktober 2023 

Bouffioulx 

11 oktober 2023 

Izegem 

12 oktober 2023 

Nivelles 

13 oktober 2023 

Knokke 

17 oktober 2023 

Mutsaard 

18 oktober 2023 

Recogne 

20 oktober 2023 

Grimbergen 

24 oktober 2023 

Wilrijk 

25 oktober 2023 

Ieper  

26 oktober 2023 

Flagey 

27 oktober 2023 

Deurne 

3 november 2023 

Hankar 

7 november 2023 

Boondael 

8 november 2023 

Ronse  

9 november 2023 

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management