Delhaize maakt 1 miljoen euro vrij om de slachtoffers van het noodweer te steunen

Delhaize maakt 1 miljoen euro vrij om de slachtoffers van het noodweer te steunen

De 30.000 harten die samen kloppen bij Delhaize zijn geschokt door de dramatische gebeurtenissen die zich de afgelopen dagen hebben afgespeeld in verschillende regio’s van ons land als gevolg van de overvloedige regen. Delhaize wil niet machteloos toekijken hoe mensen alles verliezen door de verwoestende kracht van het water. Daarom stuurde Delhaize afgelopen donderdag 10.000 voedselpakketten en 22.000 liter water naar de getroffen gebieden om de noodsituatie het hoofd te bieden. Daarnaast beslist Delhaize om 1 miljoen euro te schenken aan het Rode Kruis-Vlaanderen. Het geld is bedoeld om de mensen te helpen die getroffen zijn door de overstromingen.

« Het is ongelofelijk en hartverwarmend zo'n golf van solidariteit te zien. We zijn Delhaize en al haar medewerkers oprecht dankbaar voor deze gift. De financiële middelen die nodig zijn om hulp te verlenen in de komende weken, maanden of mogelijks zelfs jaren zullen enorm zijn. De gift van Delhaize zal ons mee helpen alle slachtoffers van deze ramp de nodige steun te bieden. Een zeer grote 'dank u wel' aan onze structurele partner. », zegt Prof. Dr. Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder Rode Kruis-Vlaanderen.

Delhaize ondersteunt ook ten volle haar medewerkers en het personeel in de aangesloten winkels die door de ramp getroffen zijn via verschillende steunmaatregelen (operationele versterking, morele steun, scherpstellen van specifieke behoeften). Na vele verzoeken van de Delhaize-werknemers om hun getroffen collega's te kunnen helpen, zal een speciale bankrekening worden geopend om de werknemers van Delhaize en het personeel in de aangesloten winkels te steunen. Delhaize zal een eerste bedrag bijdragen bovenop de één miljoen euro die aan het Rode Kruis-Vlaanderen is geschonken.

Om de impact op de klanten tot een minimum te beperken, ondersteunt Delhaize ook de winkels in de getroffen regio's. De voorraden in de naburige winkels die nog open zijn, zijn volledig aangevuld.

Delhaize wil ook de verschillende winkels die op eigen initiatief inzamelacties hebben gelanceerd van harte bedanken voor hun inzet.

« Het leed en het verdriet hebben alle medewerkers van Delhaize diep geraakt. Je huis en bezittingen van het één op het andere moment kwijtraken moet verschrikkelijk zijn. Delhaize is verbonden met zoveel inwoners van België, niet alleen haar werknemers zijn verspreid over het hele land, maar ook haar klanten en leveranciers. Om die reden hebben we niet getwijfeld om deze actie op te zetten. Enkel door elkaar te helpen, kunnen we hier samen uitraken. », zegt Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize.

Story image

Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager Delhaize

 

Betere toekomst
Over Delhaize De Leeuw

Delhaize De Leeuw 
In februari 2021 telt  Delhaize De Leeuw maar liefst 820 winkels in België en LuxemburgHet winkelnetwerk bestaat uit volgende formulessupermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize en Shop& Go. Via delhaize.be kunnen klanten online winkelen en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaizeklanten kunnen rekenen op een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten. Delhaize heeft een marktaandeel van 24,9% en telt meer dan 32.000 medewerkers. *Bron AC Nielsen 

Ahold Delhaize 
Delhaize maakt deel uit van de internationale retailgroep Ahold Delhaize die actief is in 10 landen met ongeveer 380.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 7.000 winkels, waar wekelijks bijna 54 miljoen klanten hun boodschappen doen.  

Delhaize De Leeuw
Brusselsesteenweg 347, 1730 Kobbegem