Delhaize steunt lokale ondernemers en lanceert daarom exclusief het Belgische koffiemerk Másalto

Delhaize steunt lokale ondernemers en lanceert daarom exclusief het Belgische koffiemerk Másalto

Brussel - Delhaize wil altijd tegemoetkomen aan de behoeften van haar klanten en biedt  daarom vanaf vandaag koffie van het Belgische merk Másalto aan in   haar winkels. Deze lancering  kadert in de strategie om te beantwoorden aan de groeiende vraag  naar nieuwe, speciale en lokale producten.

 

Másalto is een Belgisch merk van gastronomischekoffie met traceerbaar terroir en met een uitgebreid smaakpallet. De naam is afkomstig van het Spaanse "Mas alto", "hoger", als verwijzing naar de Arabica-koffiebonen die op zeer grote hoogte worden geplukt. Het merk is gespecialiseerd in het branden van koffiebonen voor espresso. Deze koffie neemt de consument mee op een reis door de verschillende aroma's die in deze koffie vervat zitten. De consument kan kiezen voor koffiebonen of gemalen bonen. Vervolgens zal Delhaize de biologisch afbreekbare capsules van het merk introduceren. Vervolgens zal Delhaize de biologisch afbreekbare capsules van het merk introduceren.

Bovendien staat het merk voor eerlijke handel, het heeft een certificaat van het Rain Forest Alliance en ze werken samen met de EFICO Foundation, een Belgisch initiatief, dat onder toezicht staat van de Koning Boudewijnstichting, dat streeft naar betere leefomstandigheden voor kleine koffieboeren. Het bedrijf heeft sterke sociale waarden en steunt kleine boeren en plaatselijke producenten door hen een eerlijke prijs te betalen. Bovendien zijn de koffieverpakkingen milieuvriendelijk omdat ze recycleerbaar of zelfs composteerbaar zijn.

Tot op heden is Másalto het enige merk van specialty coffee, bijzondere of zeldzame koffie, dat verkrijgbaar is in de Belgische retail.


Roel Dekelver
Roel Dekelver Head of External Communications Delhaize Belgium
Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager Delhaize

 

Beter eten
Over Delhaize De Leeuw

Delhaize De Leeuw 
In februari 2021 telt  Delhaize De Leeuw maar liefst 820 winkels in België en LuxemburgHet winkelnetwerk bestaat uit volgende formulessupermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize en Shop& Go. Via delhaize.be kunnen klanten online winkelen en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaizeklanten kunnen rekenen op een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten. Delhaize heeft een marktaandeel van 24,9% en telt meer dan 32.000 medewerkers. *Bron AC Nielsen 

Ahold Delhaize 
Delhaize maakt deel uit van de internationale retailgroep Ahold Delhaize die actief is in 10 landen met ongeveer 380.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 7.000 winkels, waar wekelijks bijna 54 miljoen klanten hun boodschappen doen.  

Delhaize De Leeuw
Brusselsesteenweg 347, 1730 Kobbegem