Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize supermarkt Mechelen volledig vernieuwd volgens gloednieuw supermarktconcept
Terug
Winkelrenovaties

Delhaize supermarkt Mechelen volledig vernieuwd volgens gloednieuw supermarktconcept

De inwoners van Mechelen krijgen de meest moderne Delhaize supermarkt uit de regio

Mechelen – Na bijna 16 maanden is de Delhaize supermarkt Mechelen opnieuw klaar om haar klanten te ontvangen. De oude winkel sloot haar deuren in augustus 2021 en een tijdelijke, veel compactere winkel werd ter beschikking gesteld van haar trouwe klanten. De deuren van de nieuwe supermarkt gaan officieel open op 8 december vanaf 8 uur. Bij de bouw van de nieuwe supermarkt stapte Delhaize af van de klassieke inrichting, ten voordele van een gloednieuw winkelconcept waarbij de nadruk ligt op een vlotte en efficiënte doorstroming, innovatie en inspiratie. In de nieuwe Delhaize van Mechelen staat de klant en zijn beleving meer dan ooit centraal.  

Met een investering van 13 miljoen euro heeft Delhaize alle registers opengetrokken. "Het gamma is uitgebreid, onze bakkerij en beenhouwerij werken volgens een nieuw concept en met het nieuwe assortiment delicatessen van Ikana en sushi van Isakaya leggen we nog meer de focus op gezondheid en lekker eten", zegt Store Manager Ken Verheyen. Ook bij de stad Mechelen zijn ze blij met de komst van de nieuwe winkel. “Delhaize heeft op deze plek een mooie geschiedenis. Deze prachtige nieuwbouw is een wissel op de toekomst met meer commerciële vloeroppervlakte, meer parkeerruimte deels overdekt en een duurzame en energetische behuizing. Op die manier blijft deze plek een herkenbaar ankerpunt voor Delhaize in Mechelen. We zijn fier dat een van de modernste Delhaizes van ons land in Mechelen staat”, zegt Mechels burgmeester Alexander Vandersmissen. 

Nieuwigheden  

 • Een nieuw winkelparcours waarbij klanten die enkel iets nodig hebben uit de To Go-afdeling meteen naar de quickscan kunnen. 
 • Een nieuw concept beenhouwerij met bediening met een ruimer assortiment vlees en bereidingen. 
 • Een nieuw gamma van producten van Ikana, met uiterst kwalitatieve delicatessen zoals fijne vleeswaren, kazen en bereidingen.  
 • Een ruimere afdeling groenten en fruit met een focus op seizoensgroenten en ‘convenience’.
 • Een coffee corner, voor een ontspannend moment tijdens het winkelen. 
 • Een sushi verkoopspunt van Isakaya. 
 • Een nieuwe bloemenstand, met een uitgebreid en kwalitatief gamma snijbloemen, planten en boeketten. 

Omdat de vraag naar producten voor speciale voedingsregimes, zoals glutenvrije producten, in opmars is en gezondheid een prioriteit is bij Delhaize, werd het assortiment glutenvrije producten, van ontbijt tot dessert, uitgebreid en wordt het nu samen gepresenteerd met andere producten voor aangepaste voeding, zoals sportvoeding, dieetproducten, suikervrije producten, enz.   

Duurzaamheid 
​Naast gezondheid is ook duurzaamheid is een prioriteit voor Delhaize. Zo zijn alle winkels 100% CO2-neutraal, ook die van Mechelen. Daarom werd het aantal parkeerplaatsen voor fietsen verdubbeld en voorziet Delhaize speciale plaatsen voor bakfietsen. Het gebouw wordt voortaan verwarmd met warmtepompen en we installeerden een nieuw, ultrazuinig ventilatiesysteem, de koeling gebeurt via CO2, er zijn nieuwe vitrines met dubbel glas aan de frigo’s en de oude verlichting werd vervangen door LED-verlichting. Bovendien is de winkel niet langer voorzien van een gasaansluiting, voorziet hij voor een stuk in zijn eigen stroomnoden door middel van zonnepanelen, heeft hij een optimale natuurlijke daglichtinval en een groen dak. 

Delhaize Mechelen  in cijfers: 

 • 75 medewerkers 
 • 2441 m² verkoopoppervlakte 
 • 130 parkeerplaatsen 
 • 15.000 producten 
 • 7 kassa’s en 10 quickscans  


​Praktische info
 
​De Delhaize van Mechelen is gevestigd op de Oscar van Kesbeekstraat 21 in Mechelen. De winkel is open van maandag tot zaterdag van 8 uur tot 20 uur en op vrijdag tot 21 uur.