Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize treft extra voorbereidingen voor tropische temperaturen
Terug
Beter eten

Delhaize treft extra voorbereidingen voor tropische temperaturen

Extra voorraden staan klaar: 4 x zoveel bbq-vlees en één miljoen flessen rosé

De temperaturen gaan de volgende dagen alleen maar crescendo. Dat wordt bakken en braden, letterlijk en figuurlijk. Om niets aan het toeval over te laten voorziet Delhaize ruime voorraden van typische zomerse producten. Zo verwacht het een stormloop op bbq-vlees, rosé en ijsjes.

Dat de voorspelde hitte dit weekend voor dorstige kelen zal zorgen, hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Daarom stelt Delhaize ieder jaar een warmteplan op om te kijken hoeveel extra voorraad er nodig is van water, bier, frisdranken,... om ervoor te zorgen dat de filialen altijd kunnen tegemoetkomen aan een plotse grote vraag bij temperaturen die boven de dertig graden klimmen. “Op basis van de verkoop van voorgaande jaren bepalen we ruim op voorhand hoeveel extra stock we in onze magazijnen moeten klaar houden voor een hittegolf of piek zoals die nu voorspeld wordt”, zegt Roel Dekelver. “Traditioneel gaat het dan om bier, water, frisdranken en...rosé. We verwachten dit weekend dat er 75% meer roséwijn zal verkocht worden in vergelijking met gewone weekends. Er staan alvast één miljoen flessen rosé klaar. Ook voor de bag-in-box wijnen schatten we dat het zal gaan om een meerverkoop van 30% en bij de bubbels waarschijnlijk zo’n 25%. En vergeet ook de ijsblokjes niet. ”

 

BBQ

Wie rosé zegt, denkt meteen ook aan een lekkere BBQ. In de meeste winkels heeft Delhaize een eigen beenhouwerij en die zijn in opperste paraatheid om massaal BBQ-producten te bereiden. De volgende dagen worden er continu extra bereidingen zoals brochettes en marinades gemaakt, om steeds aan de vraag te kunnen beantwoorden. “Dit weekend zal de helft van het vlees dat wordt verkocht BBQ-vlees zijn”, zegt Roel Dekelver. “We verwachten de volgende dagen een verviervoudiging in de verkoop van BBQ-vlees. Niet alleen vlees trouwens, we zien ook dat de verkoop van ons vegetarisch BBQ-assortiment in de lift zit.” 

IJsjes

Na de BBQ zullen er ongetwijfeld heel wat ijsjes uit de diepvries worden gehaald. “Ook daar zijn de stocks meer dan aangevuld” zegt Roel Dekelver. “Denk bij ijsjes trouwens niet enkel aan de traditionele frisco’s en cornetto’s. Er is een duidelijke trend dat ijspralines en andere ijssnacks deze zomer een echte hit zullen worden. Daar zien we nu al een verdrievoudiging van de verkoop en dan moet de hitte nog komen. Een andere grote winnaar bij de ijsdesserts: mochi, gebaseerd op een Japans gebruik. Delhaize biedt nu 6 smaken aan. Het was de bedoeling om er in de loop van het jaar 500.000 dozen van te verkopen, maar intussen zijn er al 255.000 verkochten de zomer moet nog beginnen."

 

 

 

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management