Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Exclusieve verkoop Cuvée Oostrem-wijnen in Leuvense Delhaizewinkels
Terug
Beter leven

Exclusieve verkoop Cuvée Oostrem-wijnen in Leuvense Delhaizewinkels

Per verkochte fles gaat één euro naar vzw Oostrem

LEUVEN- Vandaag start Delhaize met de exclusieve verkoop van de ‘Cuvée Oostrem’ ten voordele van vzw Oostrem in Herent. Van de witte Chardonnay en rode Merlot uit Pays d’Oc worden in totaal 12.000 flessen verkocht in tien Delhaizewinkels in Groot-Leuven. Dit is één van de vele acties die Delhaize onderneemt om waardevolle maatschappelijke initiatieven een duw in de rug te geven. 

Het is ondertussen al de 22ste keer dat Delhaize een exclusieve Cuvée op de markt brengt, ten voordele van een lokaal goed doel. Want mee zijn met het leven gaat voor Delhaize verder dan alleen maar gezonde en gevarieerde producten aanbieden. Delhaize kiest steevast voor initiatieven die alle steun kunnen gebruiken. “We organiseren al jaren Cuvée-acties voor goede doelen. Zo overhandigden we in 2019 bijvoorbeeld een cheque van 25.046 euro aan vzw Duinhelm, een centrum voor begeleiding voor personen met een beperking. We hopen dat ook deze benefietactie een succes wordt en we een flink bedrag kunnen inzamelen voor de ondersteuning van vzw Oostrem,” zegt Ninke De Crem, Unit Director bij Delhaize.  

Cuvée Oostrem-wijn  

De Cuvée Oostrem, een witte Chardonnay en een rode Merlot uit Pays d’Oc, worden verkocht voor €4,49 per fles. Per aankoop van een Cuvée Oostrem gaat er €1 naar de vzw Oostrem: de klant betaalt €0,5 per fles en Delhaize past de andere €0,5 bij. “Voor één keer is er een heel goed excuus om wijn te drinken: je drinkt deze Cuvée voor het goede doel,” zegt Mario Vanhaeren, algemeen directeur van vzw Oostrem. Dat zowel Delhaize als de stad Leuven de voorziening als goede doel voordragen, is enorm hartverwarmend voor de vzw. “Daar drinken wij graag een glas wijn op,” aldus Vanhaeren.  

Leuvens Burgemeester Mohamed Ridouani en schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden hebben een speciale band met de vzw Oostrem en kozen doelbewust deze actie uit om te laten sponsoren. “De mooie hulpverlening die Oostrem biedt ligt ons nauw aan het hart. Ik ben heel blij dat dit initiatief dit jaar naar voor is gekomen en op de steun kan rekenen van deze hartverwarmende actie. Uit het verleden blijkt dat dergelijke acties mooie succes kunnen opleveren,” zegt Bieke Verlinden. 

Voor de benefietactie werden er exclusief 6.000 rode en 6.000 witte flessen gebotteld in de eigen wijnbottelarij van Delhaize. 

Vzw Oostrem  

Vzw Oostrem is een gedecentraliseerde voorziening uit Herent waar volwassenen met een verstandelijke en/of motorische beperking een zinvolle dagbesteding en woongelegenheid vinden. Vzw Oostrem probeert, telkens opnieuw, kleinschalige en aangepaste woningen te realiseren om toekomst te bieden aan volwassenen met ernstige beperkingen. “Momenteel wordt er druk gebouwd aan een nieuw woonhuis voor 9 personen in Herent. Wij slagen daar alleen in door de niet aflatende steun van zeer veel sympathisanten en acties als deze,” vertelt Mario Vanhaeren, directeur van vzw Oostrem. 

Praktische informatie 

Cuvée Oostrem is vanaf 24 november verkrijgbaar in 10 Delhaizewinkels in Groot-Leuven, en dat gedurende zes maanden (en tot de voorraad strekt): SM Heverlee; SM Kessel-Lo; AD Leuven Denon; AD Terbank Heverlee; AD Boortmeerbeek; AD Holsbeek; AD Wilsele; AD Wezemaal; AD Lovenjoel en Proxy Tielt-Winge.  

De flessen zijn beschikbaar in de wijnafdeling en worden enkel fysiek verkocht in de deelnemende winkels. Voor grote bestellingen kan er rechtstreeks telefonisch contact opgenomen worden met de desbetreffende Delhaizewinkel.