Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Het mosselseizoen gaat van start bij Delhaize op 6 juli
Terug
Beter eten

Het mosselseizoen gaat van start bij Delhaize op 6 juli

80 ton mosselen per dag

Het moment waar de Belgen jaarlijks naar uitkijken, komt eraan ! Vanaf dinsdag 6 juli zijn de echte Zeeuwse mosselen van bodemcultuur verkrijgbaar in de Delhaize winkels. En dit 1 week vroeger dan vorig jaar. Gezien het feit dat veel Belgen kiezen voor een staycation verwacht Delhaize dit seizoen meer vraag naar mosselen.

Het mosselseizoen hangt af van de groei en de conditie van de mossel en dankzij het zonnige voorjaar en de vele regen zijn de mosselen dit jaar extra vroeg lekker vlezig. Hierdoor zal Delhaize reeds van bij de opstart het kaliber “Goudmerk” kunnen aanbieden. Verder zijn ook de volgende kalibers aanwezig in het Delhaize assortiment: Extra, Super en Jumbo. Delhaize voorziet in de 1ste week van de lancering maar liefst 80 ton verse mosselen per dag want mosselen eten is heerlijk en tegelijk ook heel gezond. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het vet van de mossel behoort tot de categorie van de onverzadigde vetzuren,  zodat het eten ervan niet leidt tot verhoging van het cholesterolgehalte. Het regelmatig eten van mosselen levert dus een positieve bijdrage aan een gezonde voeding.

De prijzen van de mosselen voor de verschillende kalibers zijn als volgt (op 6 juli). Deze prijzen kunnen nog evolueren in functie van de markt:

Extra : 6,49 euro voor 2 kilogram (3,25 euro per kilo)

Super : 8,49 euro voor 2 kilogram (4,79 euro per kilo)

Jumbo : 7,49 per kilogram

Gold merk : 10,99 euro per kilogram


Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management
Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager