Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Klanten kunnen terecht in nieuwe voorlopige supermarkt op Plantin-Moretuslei
Terug
Winkelrenovaties

Klanten kunnen terecht in nieuwe voorlopige supermarkt op Plantin-Moretuslei

Eerste fase van nieuwe, hypermoderne Delhaizewinkel en woonproject is klaar

Antwerpen, 13 oktober 2022. Op donderdag 20 oktober is de eerste fase van de bouw van een van de meest moderne Delhaizes van het land klaar. De huidige winkel op de Plantin-Moretuslei in Antwerpen sluit op 15 oktober om 18u definitief de deuren en daarmee nemen buurtbewoners en klanten afscheid van een icoon. Er komt een hypermoderne winkel in de plaats, voorzien van de nieuwste winkelconcepten en initiatieven die ervoor zorgen dat de winkel ook op vlak van duurzaamheid grote stappen vooruitzet. Het bouwproject zorgt voor een enorme opwaardering van de site en de buurt. Op 16, 17, 18 en 19 oktober is de oude winkel gesloten en worden alle producten naar de nieuwe supermarkt verhuisd. Op 20 oktober opent het eerste deel van de vernieuwde winkel de deuren.

Project in 2 fasen

De vernieuwing van de Delhaizewinkel op de Plantin-Moretuslei is een groots bouwproject dat zorgt voor een enorme opwaardering van de buurt en bestaat uit twee fasen. Wanneer het hele project klaar is begin 2025, zal de buurt een gloednieuwe supermarkt en 89 wooneenheden rijker zijn. De eerste fase, die bestaat uit een deel van de nieuwe supermarkt en een 50-tal ondergrondse parkeerplaatsen, is vandaag klaar. Op donderdag 20 oktober opent de nieuwe winkel, met een voorlopige oppervlakte van 1100m² haar deuren.

De tweede fase omvat de afbraak van de oude winkel en de appartementen langs de Plantin-Moretuslei, de bouw van het tweede deel van de ondergrondse parking, het tweede deel van de winkel en de appartementen langs de Plantin-Moretuslei en de Magdalenastraat. De afbraak van de oude winkel start binnekort en verwacht wordt dat de afbraakwerken finaal zijn tegen begin 2023. Tegen het voorjaar van 2025 zal het hele project klaar zijn en kunnen klanten terecht in een volledig vernieuwde Delhaize met een totale winkeloppervlakte van 2500m².

Verhuis producten oude winkel

Door de bouwwerken in 2 fasen uit te voeren, bleef de winkel open en konden klanten de hele tijd op hun vertrouwde plek terecht voor boodschappen. Op 15 oktober om 18u sluit de oude winkel onherroepelijk zijn deuren en de dagen nadien worden de producten van de oude naar de nieuwe supermarkt verhuisd. Op donderdag 20 oktober kunnen de klanten vanaf 8u ‘s ochtends hun boodschappen doen in het eerste deel van de nieuwe winkel op de Plantin-Moretuslei.

Fase 1 – kleiner assortiment

In afwachting van de volledige oplevering van het project zal het eerste deel van de nieuwe winkel beschikken over een kleiner assortiment, dat aangepast is aan de grootte van het gebouw. Er zullen voorlopig dus minder producten te koop zijn maar Delhaize verzekert wel de beschikbaarheid van alle basisproducten. Ook alle topverkopende producten blijven in het assortiment. In de voorlopige winkel worden charcuterie en vers vlees niet ter plaatse versneden in de beenhouwerij, maar worden deze producten voorverpakt aangeboden.

Duurzaam Delhaize

Op vlak van duurzaamheid worden bij de bouw van dit project kosten noch moeite gespaard. De winkel zal zo goed als helemaal verwarmd worden door de overtollige warmte die vrijkomt van de koelinstallaties en het gebouw wordt volledig uitgerust met een zogenaamd sheddak of een zaagtanddak: een dakstructuur die zorgt voor een maximale natuurlijke lichtinval waardoor fel bespaard kan worden op verlichting. Een andere energiebesparende maatregel is regenwater dat gebufferd en hergebruikt wordt voor het doorspoelen van de toiletten. Verder zullen 230 zonnepanelen ervoor zorgen dat de winkel voorzien wordt van groene energie en wordt er gewerkt met een groendak.

Delhaize van morgen

Projecten als deze op de Plantin-Moretuslei maken deel uit van het Delhaize van morgen. Door te investeren in supermarkten in stedelijke buurten wil de retailer bijdragen tot een betere en meer leefbare omgeving. Naast haar klanten verwelkomen in een supermarkt van de nieuwste generatie die voorzien is van een reeks energiebesparende maatregelen, wil Delhaize zich meer dan ooit integreren in de lokale buurt. Dit project, met onder andere een mooie binnentuin en volledig overdekte en geluidsdichte vrachtwagenzone, zal daar een mooi voorbeeld van zijn.

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management