Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Nieuw kinderziekenhuis in Geel verkozen als goede doel voor wijnverkoopactie bij Delhaize Geel
Terug
Beter leven

Nieuw kinderziekenhuis in Geel verkozen als goede doel voor wijnverkoopactie bij Delhaize Geel

GEEL – Op 1 december opende Delhaize Geel haar deuren na een volledige renovatie. Bij de opening van de nieuwe supermarkt werd Cuvée Geel geïntroduceerd, wijn die verkocht wordt ten voordele van een lokaal goed doel. Het goede doel was toen nog niet bekend, maar na een oproep van Delhaize Geel was er één ingezonden project dat eruit sprong: een nieuw kinderziekenhuis voor het Ziekenhuis van Geel.

Cuvée Geel voor het kinderziekenhuis 

Met de 'Cuvée Geel' is het de 23ste keer op rij dat Delhaize een wijn op de markt brengt die verkocht wordt ten voordele van een lokaal goed doel.

Na een oproep onder de lokale verenigingen van Geel om zich kandidaat te stellen als goed doel, koos Delhaize het Kinderziekenhuis uit. “Uit de vele inzendingen die we ontvangen hebben naar aanleiding van de opening van onze nieuwe supermarkt, selecteerden we het kinderziekenhuis Geel als goede doel van de speciale wijnverkoopactie. Het kinderziekenhuis is een belangrijk project voor het stadsbestuur en nog meer voor alle inwoners van Geel en omgeving. We zijn vanuit Delhaize bijzonder verheugd te kunnen bijdragen aan de realisatie van dit project. De Cuvée Geel is exclusief te koop in onze Delhaize supermarkt in Geel”, zegt Store Manager Dirk Gilis. 

Ziekenhuis Geel wordt voor de kleinsten Planeet Goudgeel 

Ziekenhuis Geel ging op zoek naar een manier om een ziekenhuisbezoek van een kind aangenamer te maken. Voortaan heet het ziekenhuis voor de jonge patiëntjes niet meer ziekenhuis Geel, maar Planeet Goudgeel. Wanneer ze naar het ziekenhuis komen, maken ze een ruimtereis naar Planeet Goudgeel, daar maken ze kennis met Cheese en Teo, fictieve personages die hun ziekenhuisbezoek aangenamer moeten maken.  

Het grafisch concept werd al in de bestaande kinderafdeling uitgevoerd. Enkel een vernieuwde kinderafdeling ontbreekt nog en daar wordt volop aan gewerkt. “Tegen eind 2025 hopen we de bouw van onze nieuwe zijvleugel te voltooien. Het is de bedoeling om in het nieuwe kinderziekenhuis de belevingswereld Planeet Goudgeel helemaal tot leven te laten komen. We kunnen elke duw in de rug gebruiken bij het realiseren van ons project en zijn met andere woorden enorm dankbaar dat Delhaize Geel ons koos als goede doel voor de op brengsten van de verkoop van haar cuvée”, aldus Jan Flamant, CEO van Ziekenhuis Geel. 

De Cuvée Geel - een witte Chardonnay, een rode Merlot en een rosé Gris - worden verkocht voor €4,49 per fles. Per aankoop van één van bovenstaande flessen gaat €1 naar het kinderziekenhuis: de klant betaalt €0,50 per fles en Delhaize betaalt de resterende €0,50.  

Ons vakmanschap drink je met verstand.

Praktische info 

Delhaize Geel - Antwerpsesteenweg 76, 2440 Geel  

De winkel is open van maandag tot zaterdag van 8 uur tot 20 uur en op vrijdag tot 21 uur.