Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Nieuwe uitbaters van Delhaize Boechout verwelkomen klanten
Terug

Nieuwe uitbaters van Delhaize Boechout verwelkomen klanten

Morgen, dinsdag 19 maart, verwelkomen de nieuwe uitbaters van Delhaize Boechout hun klanten. De opening als zelfstandige Delhaize supermarkt is een belangrijk moment voor de nieuwe uitbaters, de meer dan 60 medewerkers en de klanten van Delhaize in de regio.

Ervaren ondernemerskoppel

Vanaf dinsdag staan Dirk Boeren en Nele Verstraete aan het roer van Delhaize Boechout. Niet het proefstuk voor dit ondernemerskoppel, dat al in 2008 voluit ging voor hun passie in voedingsretail met de overname van Delhaize Beerse. Later investeerden ze in de Delhaizes van Vosselaar en Turnhout, kwam dochter Claudia aan het roer van de Proxy Delhaize van Zandhoven én namen Dirk en Nele in 2021 ook nog Delhaize Zoersel over.

Bijzonder veel Delhaize-ervaring in de familie dus, maar toch blijft de overname van Delhaize Boechout extra bijzonder.

“Dit is de supermarkt die ik ken van in mijn jeugd, toen nog als de bijna legendarische 'Supermarkt De Wolf' die later zelfs een liedje van Bart Peeters haalde”, vertelt Dirk. “De kans om zo'n bekende winkel voor Boechout nu een nieuwe toekomst te geven binnen het nieuwe Delhaize-verhaal, wilden we écht niet missen.”

Het koppel begrijpt als geen ander de uitdaging van dit soort project, en weet precies hoe ze die willen aangaan.

“We zijn in al onze ondernemingen enorm complementair, en dat gaan we ook in Boechout nodig hebben”, legt Dirk uit. “Ik ben daarbij de man van de ‘winddichte ruwbouw’, Nele de beheerder die zorgt voor de afwerking en het efficiënt functioneren.”
En ook Nele kijkt genuanceerd naar de zaken: “Natuurlijk hebben we veel ideeën voor vernieuwing, maar we voorzien een symbolische 100 dagen om de medewerkers en klanten in Boechout écht te leren kennen. Overhaasten doen we niet, en we willen van iedereen hier de sterktes kennen. Zo zijn we zeker dat elke vernieuwing in Delhaize Boechout mee gedragen wordt door het hele team.”

Concrete plannen?

Dirk en Nele durven dus tijd nemen voor veranderingen, maar geven wel aan dat klanten na die 100 dagen wellicht al 100 nieuwe dingen kunnen ontdekken. “Tegen de zomer willen we helemaal klaar zijn om in Boechout, samen met onze klanten, eens goed los te gaan”, vertellen Dirk en Nele enthousiast. Intussen willen ze de winkel stapsgewijs “nog meer van Boechout” maken, met lokale producten, een uitbreiding van de bakkerij, een kwaliteitssprong in de slagerij, ter plaatse bereide traiteurgerechten en nog veel meer.

“Elke week houden we via onze Facebook-pagina @delhaizeboechout klanten op de hoogte van de nieuwigheden”, zo luidt het.

Of één van die nieuwigheden ook een zondagsopening wordt, laat het koppel nog even in het midden.

“Die beslissing nemen we later. Eerst willen we alle zaken helemaal op een rijtje voor onze klanten, die we ook naar hun mening over een zondagsopening willen vragen. Als ze er komt, zullen we er dan ook écht klaar voor zijn”, besluit Dirk. ​

Delhaize Boechout in cijfers:

  • 67 medewerkers
  • 2.350 m² winkeloppervlakte
  • 18.000 producten
  • 7 kassa's, 6 quickscans en 2 selfscans
  • 10% korting op meer dan 5.000 producten met NutriScore A of B voor Superpluskaarthouders

Delhaize Collect

Ook nu de supermarkt uitgebaat wordt door zelfstandige eigenaars, kunnen klanten er terecht voor de Collect-service.

Openingsuren

De openingsuren van Delhaize Boechout wijzigen licht en zien er voortaan als volgt uit:

  • Maandag – zaterdag: 8u – 20u
  • Zondag: (voorlopig...) gesloten

Adres Delhaize Boechout: Alexander Frankstraat 6, 2530 Boechout

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management