Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
PressRelease 2019-12-04 Leuven
Terug
Beter leven

PressRelease 2019-12-04 Leuven

Leuven – Delhaize heeft vandaag samen met burgemeester Ridouani een cheque van 10.018 euro overhandigd aan Zorgcirkels Jongdementie. De coöperatie Zorgcirkels Jongdementie is een zorgorganisatie voor én door mensen die aan jongdementie lijden. De organisatie biedt begeleiding en zorg aan jonge mensen met dementie en hun gezin. In juni 2018 startte de verkoop van de zesde “Selected by Delhaize for Leuven”-wijn waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er maar liefst 10.018 flessen verkocht. De afgelopen zes jaar heeft Delhaize zo meer dan 100 000 euro ingezameld voor lokale goede doelen in Leuven. Delhaize bekijkt nu om een nieuw charityconcept te lanceren.

Story image

In juni 2018 lanceerde Delhaize met haar klanten en de Stad Leuven samen voor de zesde keer een “Selected by Delhaize for Leuven”. Per verkochte fles zou er 1 euro gaan naar Zorgcirkels Jongdementie. Ruim 10.018 flessen gingen over de toonbank in Leuven. Vandaag overhandigde Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven, en een delegatie van Delhaize officieel de cheque van 10.018 euro aan Zorgcirkels Jongdementie.
​Met de lancering van de speciale “Selected by Delhaize for Leuven” willen Delhaize en de stad Leuven hun lokale samenwerking verder versterken, maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld. Dat goed doel wordt altijd in samenspraak met het stadsbestuur gekozen. We kunnen terecht spreken van een vruchtbare samenwerking.

Zorgcirkels Jongdementie

De coöperatie Zorgcirkels Jongdementie is een zorgorganisatie voor én door mensen die aan jongdementie lijden. Dementie op jonge leeftijd is dementie waarbij de eerste symptomen optreden voor de leeftijd van 65 jaar. In de provincie Vlaams-Brabant wonen naar schatting 300 à 1000 personen met dementie op jonge leeftijd. Ieder jaar zouden er ongeveer 60 nieuwe diagnoses worden gesteld in onze provincie.
​Zorgcirkels Jongdementie biedt begeleiding en zorg aan jonge mensen met dementie en hun gezin. Ze zijn een een inspiratiebron en netwerk van expertise rond zowel professsionele als geïntegreerde zorg voor jongdementie. In hun Ontmoetingshuis kunnen mensen met jongdementie en hun familie drie dagen per week terecht voor informatie, ondersteuning en begeleiding op maat. Samen met vrijwilligers, gastvrouwen, buddy’s en workshopbegeleiders zoekt Zorgcirkels Jongdementie hier naar uitdagende activiteiten. “Met het geld dat deze actie heeft opgeleverd, kunnen we een plek blijven behouden om samen te zingen, te lachen en af en toe ook eens te huilen. In Hét Ontmoetingshuis kunnen we genieten van kleine dingen, die groots worden gemaakt”, zegt het team Zorgcirkels Jongdementie.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

In januari 2020 telt het netwerk van Delhaize Le Lion/De Leeuw maar liefst 800 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop& Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg kan er een unieke winkelervaring en een hoogstaande dienstverlening worden aangeboden. Klanten kunnen ook online winkelen via www.delhaize.be en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaize biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten aan. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No Gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klanten voldoen. Delhaize, dat in 2019 een omzet behaalde van meer dan 5 miljard euro en een marktaandeel van 24,1%* had in België, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een internationale distributiegroep die actief is in 11 landen met ongeveer 372.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6 700 winkels, waar wekelijks bijna 50 miljoen klanten hun boodschappen doen. *Bron AC Nielsen 

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management