Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Terug
Betere toekomst

Innovatief rekruteringsproces

Brussel – Delhaize De Leeuw lanceert haar grote rekruteringscampagne om via een originele selectieprocedure 1000 nieuwe werknemers aan te werven. Het gaat om knelpuntberoepen die de supermarktketen graag nog in 2019 ingevuld ziet. Om de openstaande vacatures in te vullen organiseert Delhaize op 23 april een Nederlandstalige soirée en op 25 april een Franstalige soirée waarop geïnteresseerden voor de functies ‘(assistant) store manager’ de werking van Delhaize kunnen ontdekken in samenwerking met Jan Leyers en Christophe Deborsu. Ook wie geïnteresseerd is in de functie ‘teamleader’, kan op 7 mei (NL) of 9 mei (FR) kennis maken met de supermarktketen tijdens een pre-soiree inclusief kookworkshop met Sofie Dumont.

Delhaize heeft de ambitie om tegen het einde van dit jaar 1000 openstaande vacatures ingevuld te krijgen. Het is echter niet altijd evident om voor sommige vacatures de juiste mensen te vinden. Daarom lanceert Delhaize een nieuw selectieproces om via (pre-)soirées de geschikte kandidaten te rekruteren voor de functies teamleader, assistant store manager en store manager. Delhaize wil haar potentiële werknemers tijdens een smaakmakend evenement aan de slag zetten en kijken of er een match is tussen de potentiële werknemer en de supermarktketen.

De realiteit waarmee niet alleen Delhaize wordt geconfronteerd is dat voor bepaalde functies het moeilijk is om de juiste en geschikte profielen te vinden. Vandaar dat Delhaize een versnelling hoger schakelt en dus de events ’s avonds organiseert om zo tegemoet te komen aan de kandidaten en hun drukke agenda.

Innovatieve en eigentijdse approach

Als kers op de taart heeft Delhaize een innovatief concept ontwikkeld om kandidaten op een creatieve manier kennis te laten maken met Delhaize, haar strategie en de jobinhoud. Om te evalueren of er een daadwerkelijke fit is met de kandidaten voor de functie ‘teamleader’ worden er zelfs kooksessies georganiseerd, een duidelijke koppeling naar de dagdagelijkse link met voeding bij Delhaize. De manier waarop mensen samenwerken en met elkaar communiceren vertelt vaak al veel. Vandaar deze aanpak.

Delhaize werkt voor haar rekruteringsevent samen met bekende gezichten Jan Leyers, Christophe Deborsu en Sofie Dumont. Het doel van de high-end soirée voor potentiële werknemers is om de werksfeer bij Delhaize op te snuiven en om bij interesse effectief te solliciteren voor de openstaande vacature.

(Assistant) Store Managers gezocht

Wat doet een (assistant) store manager precies? Hij of zij coacht, motiveert en begeleidt een team van zo’n 40 tot 90 collega’s, stelt slimme acties en budgetten op die kloppen, behaalt de financiële doelstellingen en heeft frisse ideeën, inzichten en oplossingen die de winkel naar een hoger niveau tillen. Tot slot streeft een (assistant) store manager een lach op het gezicht van elke klant na, dankzij een goede service van het voltallige team.

Om de openstaande vacatures in te vullen geeft de supermarktketen geïnteresseerden de kans om te proeven van de werking van Delhaize tijdens een (Assistant) Store Manager soirée. Op 23 april organiseert Delhaize een soirée voor Nederlandstalige geïnteresseerden in Firma te Vilvoorde om kennis te maken met de werking van Delhaize en de functie van (assistant) store manager. De Franstalige geïnteresseerden kunnen op 25 april 2019 kennismaken met de werking van Delhaize in Off Meeting te Waver. De soirée verloopt als volgt: eerst begint men met een woordje uitleg over Delhaize en de jobinhoud. Daarna werpt men een blik op de toekomst van retail met Gino Van Ossel (NL) en Claude Boffa (FR) en vindt vervolgens een panelgesprek met Jan Leyers (NL) of Christophe Deborsu (FR) plaats over het leven van een (assistant) store manager. Tot slot krijgen geïnteresseerden de kans om te netwerken met huidige (assistant) store managers en de HR-afdeling van Delhaize De Leeuw.

https://www.delhaizestoremanagersoiree-fr.be/
https://www.delhaizestoremanagersoiree-nl.be/

Teamleaders gezocht

Wat zijn de ingrediënten voor een goede teamleader? Een teamleader zorgt voor een rayon om fier op te zijn, volgt bestellingen op, beheert de stock, steekt een handje toe bij het uitladen en brengt originele ideeën aan die de hele winkel naar een hoger niveau tillen. Tot slot coacht, begeleidt en motiveert een teamleader mensen.

Wie graag meer proeft van de functie teamleader, kan op 7 mei terecht voor een pre-soirée in Studio Kobalt te Gent (Nederlandstalig) of op 9 mei in Off Meeting te Waver (Franstalig). Tijdens deze pre-soiree wordt eerst een woordje uitleg gegeven door Delhaize over de manier van werken en de jobinhoud. Daarna volgt een cook off workshop met Sofie Dumont waarbij men aan Delhaize kan tonen welke kookskills men in petto heeft. Tot slot kan men tijdens een job- en sollicitatiemarkt proeven van elkaars gerechten en verder ontdekken wat Delhaize te bieden heeft.

https://www.delhaizeteamleaderpresoiree-fr.be/
https://www.delhaizeteamleaderpresoiree-nl.be/

Contact

Roel Dekelver
​External Communications Manager Delhaize België
[email protected]
​Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
​Communications Manager Delhaize België
[email protected]
​Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Delhaize Le Lion / De Leeuw

In januari 2020 telt het netwerk van Delhaize Le Lion/De Leeuw maar liefst 800 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop& Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg kan er een unieke winkelervaring en een hoogstaande dienstverlening worden aangeboden. Klanten kunnen ook online winkelen via www.delhaize.be en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaize biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten aan. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No Gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klanten voldoen. Delhaize, dat in 2019 een omzet behaalde van meer dan 5 miljard euro en een marktaandeel van 24,1%* had in België, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een internationale distributiegroep die actief is in 11 landen met ongeveer 372.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6 700 winkels, waar wekelijks bijna 50 miljoen klanten hun boodschappen doen. *Bron AC Nielsen 

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.