Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize Fresh Atelier opent nieuw filiaal in Ukkel
Terug
Winkelopeningen

Delhaize Fresh Atelier opent nieuw filiaal in Ukkel

Focus op convenience en gezondheid

Brussel – Delhaize opent vandaag een nieuwe Delhaize Fresh Atelier in Ukkel. Met dit nieuw concept wil Delhaize die klanten bedienen die op zoek zijn naar ultraverse, gezonde, flexibele en handige maaltijdoplossingen. Tegelijkertijd wordt in dit winkelconcept het digitaal en fysiek boodschappen doen met elkaar verweven. Delhaize Fresh Atelier is de derde winkel in België met dit concept en is gelegen in de Waterloosesteenweg 680, 1180 Ukkel.

We kunnen er niet om heen: het consumentengedrag ondergaat de laatste jaren een ware metamorfose. Convenience, flexibiliteit, gezondheid, digitalisering en mobiliteit zijn de kernwoorden van deze revolutie. Denken we maar aan de stijgende vraag naar snelle, gezonde lunches on the go of het online bestellen van voeding via verschillende diensten. Delhaize wil letterlijk mee zijn met het leven van haar klanten. Nu gaat Delhaize nog een stap verder met de lancering van een gloednieuw winkelconcept: Delhaize Fresh Atelier.

Story image

Welkom in de familie Delhaize Fresh Atelier!

Delhaize Supermarkt, AD Delhaize, Proxy Delhaize en Shop&Go verwelkomen een nieuw familielid: Delhaize Fresh Atelier. De jongste telg is de kleinste winkelformule in de Delhaize-familie met een gemiddelde oppervlakte van 100 m².
​Delhaize wil met deze nieuwe winkelformule een antwoord geven op de huidige behoeften van de klanten in een stedelijke omgeving. Alle focus ligt op de dienstverlening aan de klant. Dit is een voorbeeld van “instant retail” waarbij on the go, fysiek en digitaal winkelen voor de eerste keer op deze manier worden gecombineerd. Met deze “on the go”-drive lanceren we een ware innovatie. De retailsector evolueert snel en Delhaize wil de leiding nemen in deze revolutie.
​Wat kunnen klanten verwachten in deze winkel?

Story image

Fresh atelier

Blikvanger in het nieuwe concept is het Fresh Atelier met ultraverse producten en bereidingen. Klanten willen vandaag oplossingen die hen het leven makkelijker maken. Delhaize lanceert daarom een zone waar maaltijden en schotels ultravers worden bereid. Dit Fresh Atelier garandeert de versheid van de producten door op dagbasis te werken, met recepten die helpen bijdragen tot een evenwichtigere voeding.
​Of het nu voor een ontbijt, lunch, diner of tussendoortje is, elke klant komt hier aan zijn trekken. Naast soepen en warme maaltijden kan de klant ook dagverse sushi, jus en ter plaatse gemaakte smoothies vinden. Alles voor een lekkere en gezonde maaltijd dus. Ook een lekkere kop koffie hoort hier uiteraard bij.
​Nieuw in deze Delhaize Fresh Atelier is de pick & mix bar. Het aanbod zal variëren naargelang het moment van de dag. ‘s Ochtends kan je een gezonde en snelle hap meenemen waaronder vers fruit, yoghurt, chiapudding, granola, omelet… In de middag vind je de bestaande pick & mix bar terug maar ook sandwiches of wraps en ook voor het avondeten kan je terecht bij Fresh Atelier.

14.000 producten beschikbaar op 120 m²: digital meets physical

Naast het convenience-gedeelte kunnen klanten van Delhaize Fresh Atelier Bascule genieten van een winkel op hun maat. Op een oppervlakte van 120 m² kunnen ze maar liefst 1000 producten vinden: verse producten, vers brood, gebak, dranken,… De kassa’s zijn snel en efficiënt in de vorm van Quickscan kassa’s.
​Maar klanten van Delhaize Fresh Atelier kunnen ook beroep doen op de bekende diensten van het online platform Delhaize.be waar ze het volledige Delhaize-assortiment van 14.000 producten kunnen terugvinden. Vanaf nu kunnen klanten hun bestellingen ophalen in een Delhaize Fresh Atelier en dit aan dezelfde prijzen en tarieven als andere bestaande Delhaize.be-afhaalpunten.
​Deze winkel zal uitgebaat worden door een zelfstandige uitbater, Salvatore Tortora en zal 5 medewerkers tewerkstellen.
​De winkel speelt in op de vraag naar flexibiliteit van de klanten en zal open zijn van 7 u ’s ochtends tot 20 u ’s avonds.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

In januari 2020 telt het netwerk van Delhaize Le Lion/De Leeuw maar liefst 800 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop& Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg kan er een unieke winkelervaring en een hoogstaande dienstverlening worden aangeboden. Klanten kunnen ook online winkelen via www.delhaize.be en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaize biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten aan. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No Gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klanten voldoen. Delhaize, dat in 2019 een omzet behaalde van meer dan 5 miljard euro en een marktaandeel van 24,1%* had in België, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een internationale distributiegroep die actief is in 11 landen met ongeveer 372.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6 700 winkels, waar wekelijks bijna 50 miljoen klanten hun boodschappen doen. *Bron AC Nielsen 

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management