Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Milieuvriendelijk alternatief voor water in flessen nu verkrijgbaar bij Delhaize
Terug
Betere toekomst

Milieuvriendelijk alternatief voor water in flessen nu verkrijgbaar bij Delhaize

Besparing van 1,2 ton plastic per jaar per winkel

Milieuvriendelijk alternatief voor water in flessen nu verkrijgbaar bij Delhaize
​Besparing van 1,2 ton plastic per jaar per winkel

Brussel - De consument is steeds op zoek naar manieren om de impact op het milieu te verlagen. De dag van vandaag maken ze daarbij een bewuste keuze om plastic te bannen uit hun winkelmandje. Delhaize heeft dezelfde doelstelling en biedt met de test van de herbruikbare Qanat-flessen een alternatief voor water uit plastic flesjes. Qanat biedt lokaal, gefilterd water aan dat in de winkel opnieuw gevuld kan worden. De supermarktketen wilt gamechangers helpen om een gezondere en milieuvriendelijke wereld te creëren met minder plastic. Dit project elimineert 1,2 ton plastic per jaar, per winkel. Delhaize blijft vechten tegen plasticvervuiling en lanceert een testfase met Qanat waterflessen in drie winkels: Delhaize Genval en Delhaize Louvain-La-Neuve in België en Delhaize Schmiede in Luxemburg. Na een positieve evaluatie kan het project uitgebreid worden.

Duurzaamheid is één van de hoogste prioriteiten bij Delhaize en het vermijden van plastic afval maakt daar integraal deel van uit via het Lion’s Footprint programma. Binnen dat kader lanceert Delhaize nu in primeur het concept van hervulbare flessen via een waterfontein in de winkel. Via deze test wil Delhaize bekijken of klanten deze service appreciëren en of dit verder kan uitgerold worden in andere Delhaize winkels. Deze waterfonteinen zullen 1,2 ton plastic per jaar per winkel besparen. Indien het project uitgerold zou worden naar alle supermarkten kunnen maar liefst 5 miljoen plastic flessen bespaard worden.

Qanat-water heeft een zoete smaak en wordt aangeboden in een platte of bruisende variant, geproduceerd door een uniek filtratieproces (met behulp van actieve kool en omgekeerde osmose). Het wordt vervolgens gerevitaliseerd door een ongeëvenaard proces dat is aangepast aan de behoeften van het dagelijks leven. Tijdens dit proces wordt veiligheid van het water gegarandeerd door strikte hygiëne die bij het navullen van de flessen gegarandeerd wordt.

Milieuvriendelijk water

Het water, dat rechtstreeks aan de Qanat-fontein in de Delhaize supermarkt verdeeld wordt, is daarenboven ook milieuvriendelijk. Het is namelijk verkrijgbaar in herbruikbare flessen, een CO2 neutraal product en vermijdt onnodig plastic afval. Bij het aankopen van een Qanat waterfles, kan de consument de fles zo vaak bijvullen als men wilt, wat ook nog eens economisch is en tot 50% goedkoper dan de meeste watermerken.

De Qanat-flessen worden verkocht vanaf 1,95 euro voor de Pet-versie en 2,99 euro voor de glazen versie (2 jaar bruikbaar en 100 % recyleerbaar). Het vullen van de fles kost 0,25 euro voor een liter plat water en 0,34 euro voor bruisend water. In de testfase zal dit een besparing van 1,2 ton plastic per jaar per winkel mogelijk maken. Hoe meer mensen dit systeem gebruiken, hoe meer plastic er bespaard kan worden.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

In januari 2020 telt het netwerk van Delhaize Le Lion/De Leeuw maar liefst 800 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop& Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg kan er een unieke winkelervaring en een hoogstaande dienstverlening worden aangeboden. Klanten kunnen ook online winkelen via www.delhaize.be, en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaize biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten aan. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No Gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klanten voldoen. Delhaize, dat in 2019 een omzet behaalde van meer dan 5 miljard euro en een marktaandeel van 24,1%* had in België, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een internationale distributiegroep die actief is in 11 landen met ongeveer 372.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6 700 winkels, waar wekelijks bijna 50 miljoen klanten hun boodschappen doen. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management