Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize start met verkoop van herbruikbare mondmaskers
Terug
Beter leven

Delhaize start met verkoop van herbruikbare mondmaskers

Unieke samenwerking tussen Delhaize en e5 mode. Voor elk verkocht mondmasker wordt 10 eurocent geschonken aan het Rode Kruis

Brussel – Delhaize start vanaf dinsdag 19 mei met de verkoop van herbruikbare mondmaskers. Hiervoor zal Delhaize samenwerken met de Belgische modeketen e5 mode. In eerste instantie zijn er 500000 maskers besteld die in alle Delhaizewinkels verkocht zullen worden. De verkoopsprijs per masker is 2,99 euro waarvan 10 eurocent naar het Rode Kruis gaat. Om de Belgische bevolking te helpen zichzelf te beschermen, zullen Delhaize en e5 mode mondmaskers ter beschikking stellen.

Story image

Een modeketen en voedingsretailer die samenwerken is niet vanzelfsprekend maar door de uitzonderlijke omstandigheden van het coronavirus slaan Delhaize en e5 mode de handen in elkaar om vanaf 19 mei herbruikbare mondmaskers aan te bieden aan de Delhaizeklanten. We spreken hier van een exclusief partnership tussen twee bekende Belgische merken. Nadat Delhaize al sinds begin mei wegwerpmaskers aanbiedt, kiest de retailer er nu ook voor om herbruikbare maskers te verkopen. In eerste instantie zal dit met e5 mode gebeuren maar andere leveranciers zijn in de toekomst ook mogelijk afhankelijk van de vraag en het beschikbare aanbod. De maskers worden aan 2,99 euro per stuk verkocht. Delhaize roept de klanten op om maximum 2 stuks per winkelbezoek te kopen om zo aan iedereen de kans te laten om een mondmasker aan te schaffen.

Concreet staat e5 mode in voor de productie van de maskers. Per week worden er 100.000 exemplaren geproduceerd die dan in de Delhaizewinkels worden verkocht, zowel in supermarkten als in AD Delhaize, Proxy Delhaize en Shop&Go. De maskers zullen ook via de online boodschappendienst Delhaize.be aangeboden worden. In totaal heeft Delhaize nu al 500.000 maskers besteld en dit aantal kan uitgebreid worden in functie van de vraag. e5 mode zal de maskers ook in haar eigen assortiment verkopen.

Het gaat hier om herbruikbare en wasbare mondmaskers met verstelbare elastieken oorbandjes. De katoenen maskers zelf hebben 3 lagen met ruimte voor het plaatsen van een filter die wordt meegeleverd in het masker. Het masker voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. De maskers zullen beschikbaar zijn in verschillende kleuren. Ook maskers voor andere leeftijdsgroepen zoals tieners worden bekeken en kunnen bij vraag in de komende weken het assortiment aanvullen.

In de eerste plaats willen Delhaize en e5 mode de bevolking helpen om op een makkelijke manier aan kwalitatieve en veilige mondmaskers te geraken. Daar draait deze actie om. Maar we willen ook de organisaties niet vergeten die in deze uitzonderlijke tijden het beste van zichzelf geven om deze crisis te beheersen en om mensen te helpen. Vandaar dat we voor elk verkocht mondmasker 10 eurocent zullen schenken aan het Rode Kruis.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

In januari 2020 telt het netwerk van Delhaize Le Lion/De Leeuw maar liefst 800 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop& Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg kan er een unieke winkelervaring en een hoogstaande dienstverlening worden aangeboden. Klanten kunnen ook online winkelen via www.delhaize.be, en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaize biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten aan. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No Gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klanten voldoen. Delhaize, dat in 2019 een omzet behaalde van meer dan 5 miljard euro en een marktaandeel van 24,1%* had in België, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een internationale distributiegroep die actief is in 11 landen met ongeveer 372.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6 700 winkels, waar wekelijks bijna 50 miljoen klanten hun boodschappen doen. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management