Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize opent 6 nieuwe Shop&Go’s in Belgë op eenzelfde dag
Terug
Winkelopeningen

Delhaize opent 6 nieuwe Shop&Go’s in Belgë op eenzelfde dag

Delhaize versterkt samen met Q8 zijn Shop&Go netwerk

 

BRUSSEL – Vandaag opent Delhaize 6 nieuwe Shop&Go’s in België bij Q8-tankstations. Naast tanken, kunnen klanten nu ook hun boodschappen doen in de nieuwe Delhaize Shop&Go’s. Die bieden een ruim aanbod aan verse kwaliteitsproducten aan. De openingen passen in de strategie van Delhaize België waarbij de voortdurende uitbreiding en vervollediging van het winkelnetwerk een belangrijke pijler is. Delhaize wil zijn klanten immers dichtbij een winkel aanbieden die voldoet aan alle moderne eisen.

Voor het eerst opent Delhaize tegelijkertijd 6 nieuwe Shop&Go’s bij Q8-tankstations. Klanten kunnen tanken bij het tankstation, maar kunnen nu ook hun boodschappen doen. De nieuwe Shop&Go’s bieden heel wat diensten. Hierbij een overzicht:

 • Delhaize Shop&Go’s: een ruim aanbod aan warme maaltijden, van salades tot gegrilde kip, vers brood, basisproducten, bloemen en geschenken
 • een ruim assortiment producten van de Nationale Loterij
 • De Delhaize Shop&Go’s zijn bovendien 7/7 geopend van 6u00 tot 22u00, ook op feestdagen

“Door te focussen op gezond, service en kwaliteit kunnen we nu een fantastische winkelervaring aanbieden aan onze klanten. En dat is waar het vandaag om draait”, zegt Kris Volckaert, vice president affiliated stores van Delhaize.

 

Aanbod voor onderweg

De nieuwe Delhaize Shop&Go’s zijn gericht op de Q8-klanten die onderweg snel verse, kwalitatieve producten willen oppikken. De winkels bieden praktische, gebruiksklare of ter plaatse te verbruiken producten zoals versgebakken, belegde broodjes, en bereide gerechten aan. Maar ook diverse verse producten (30% van het gamma) zoals fruit en groenten en basisproducten zoals melk, pasta en ontbijtproducten. Delhaize garandeert zijn klanten ook op elk moment van de dag vers brood. Al de broden worden namelijk ter plaatse gebakken.

Feiten & cijfers over Shop&Go

 • 176 Shop&Go-winkels in België en Luxemburg
 • 150m² : gemiddelde oppervlakte per winkel
 • 900.000/week : aantal klanten per week
 • 1500 tot 3000 productreferenties per Shop&Go
Story image

De verschillende winkels

De 6 nieuwe Delhaize Shop&Go’s liggen verspreid in België. Hierbij een overzicht van de ligging van de verschillende winkels:

 • Q8 La Resistance: Avenue de la resistance 553, 4630 Soumagne
 • Q8 Sualem: Rue Renkin Sualem 38, 4101 Jemeppe
 • Q8 Hoevenzavel: Hoevenzavellaan 111, 3600 Genk
 • Q8 Kuringer: Kurringersteenweg 301/303, 3500 Hasselt
 • Q8 Boudewijn: Nieuwstraat 263, 3590 Diepenbeek
 • Q8 Siemens: Siemenslaan 1, 3650 Dilsen

Delhaize Le Lion / De Leeuw

In januari 2020 telt het netwerk van Delhaize Le Lion/De Leeuw maar liefst 800 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop& Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg kan er een unieke winkelervaring en een hoogstaande dienstverlening worden aangeboden. Klanten kunnen ook online winkelen via www.delhaize.be, en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaize biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten aan. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No Gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klanten voldoen. Delhaize, dat in 2019 een omzet behaalde van meer dan 5 miljard euro en een marktaandeel van 24,1%* had in België, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een internationale distributiegroep die actief is in 11 landen met ongeveer 372.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6 700 winkels, waar wekelijks bijna 50 miljoen klanten hun boodschappen doen. *Bron AC Nielsen

Q8 Petroleum

Met ruim 500 tankstations en brandstoflevering aan professionele eindverbruikers en resellers, is Q8 één van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt. Specifiek voor de transportsector heeft Q8 40 International Diesel Services (IDS) stations in België. Bovendien gaat de business en service van Q8 veel verder dan enkel brandstoffen. Het bedrijf is ook actief in de productie, marketing en verkoop van Q8-smeermiddelen. In retail heeft Q8 in België samen met Delhaize en Panos ook een sterk netwerk van 122 lokale ‘Shop&Go’- convenience stores. Verder zet Q8 samen met partner Ionity ook stappen in de e-Mobility markt met een netwerk van (snel)laders aan de stations. Het is de ambitie van Q8 om zich nog meer toe te spitsen op brede mobiliteitsgerichte dienstverlening. Q8 blijft dan ook vernieuwen en investeren in toekomstgerichte opportuniteiten die elke klantenreis duurzamer maken. In 2019 werd Q8 in België verkozen tot Best Fuel Brand.

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Katia Van Bouwel
​Brand and Corporate Communications Expert Q8
[email protected]
​Tél. +32 (0)3 241 33 00

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management