Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Primeur: Delhaize en Batopin installeren samen eerste extern CASH-punt op parking supermarkt
Terug
Beter leven

Primeur: Delhaize en Batopin installeren samen eerste extern CASH-punt op parking supermarkt

Digitaal betalen zit stevig in de lift. Toch willen veel Belgen nog altijd graag wat cash op zak hebben. Daarom werkt Delhaize als eerste supermarkt samen met Batopin, een netwerk van bankneutrale automaten. De primeur is voor Delhaize Sint Rochus in Kortrijk.

Batopin werd opgericht op initiatief van de banken Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC en bouwt een nieuw, geoptimaliseerd netwerk van CASH-punten uit, die evenwichtig verspreid zijn over het grondgebied en daar geïnstalleerd worden waar de burger echt op zoek gaat naar contant geld. Daarvoor wil het onder andere samenwerken met Delhaize. Het is de bedoeling dat er op 10 parkings van Delhaize neutrale CASH-punten komen.

Delhaize werkt hier graag aan mee als een extra vorm van service. Klanten kunnen in de winkel wel aan de kassa geld opnemen, maar dat gaat om een beperkt bedrag. Bovendien krijgt iedereen zo de kans om ook buiten de openingsuren geld af te halen. Op die manier wil Delhaize mensen helpen zodat ze toch ook nog in de buurt geld kunnen afhalen.

Op basis van een analyse werd gekeken waar die CASH-punten best zouden komen en zo werd een lijst opgesteld van 10 Delhaizeparkings verspreid over het hele land. Het eerste CASH-punten komen er op 28 juni in Kortrijk. Om te bepalen waar CASH-punten best komen houdt Batopin rekening met een aantal sleutelfactoren zoals woon- en/of werkomgeving, verplaatsingspatronen en ook zeker met de plaatsen waar mensen op zoek zijn naar cash geld. Het grote voordeel van dit neutrale netwerk is dat het niet de locaties selecteert waar bankfilialen hun kantoren huren, maar veeleer de locaties waar de mensen daadwerkelijk contant geld gebruiken: in winkelstraten, in de buurt van markten, op weg naar hun werk, vrije tijd en shopping, enz. Supermarkten zijn vaak centraal gelegen en er passeren dagelijks heel wat mensen die boodschappen doen. Dus een parking van Delhaize is op dat vlak ideaal.

Veiligheid en toegankelijkheid

Er zijn wel een aantal zaken waar mee rekening moet gehouden worden. Veiligheid is bijvoorbeeld een belangrijk gegeven. Daar heeft Delhaize garanties gekregen over de bewaking. Verder zijn deze CASH-punten ook makkelijk toegankelijk voor mindervaliden, want iedereen moet er gebruik van kunnen maken.

De primeur is dus voor Delhaize Sint Rochus in Kortrijk. Daar komt een autonome kiosk waarin zich twee CASH-punten bevinden. De CASH-punten bieden de functies geld afhalen en pincode wijzigen aan alle burgers, ongeacht hun bank. Klanten van de partnerbanken van het netwerk kunnen er bovendien ook het saldo van hun rekening opvragen.

Afhankelijk van hoe vlot de vergunningsaanvragen lopen, zullen er ook bij de negen andere parkings van Delhaize snel CASH-punten komen. ​

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management
Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager