Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Primeur in België: een wijnfles gemaakt van papier !
Terug
Beter eten

Primeur in België: een wijnfles gemaakt van papier !

Nieuw en duurzaam dankzij nieuwe technologie : 84% minder CO₂

Brussel – Delhaize introduceert vanaf vandaag een nieuwe innovatie in haar wijnafdeling: de wijn “Planet B”, waarvan de verpakking gemaakt is van gerecycleerd papier. De fles, een zogenaamde "Frugal bottle", bestaat voor 94% uit gerecycleerd papier en heeft een binnencoating om de wijn in te bewaren. De introductie van deze innovatie past binnen de ambitie van Delhaize om de beste keuzes te maken op het vlak van duurzaamheid.

Story image

Een nieuwe wijn in een vernieuwende en milieuvriendelijkere fles

De nieuwe Spaanse wijn “Planet B” verschijnt vandaag in de Delhaizewinkels. Deze wijn is niet alleen veganistisch en biologisch, maar ook milieuvriendelijker dan de rest van de flessen in het assortiment. Planet B gebruikt de Frugalpac-technologie, die verschillende voordelen heeft:

  • De fles is lichter: omdat hij slechts 83 g, weegt, is hij tot vijf keer lichter dan een gewone glazen fles, waardoor hij dus ook gemakkelijker te vervoeren is.
  • De fles is duurzamer: de Frugal-fles, die chemievrij gemaakt is van gerecycleerd karton, heeft een koolstofvoetafdruk die tot zes keer (84%) kleiner is dan een glazen fles1. Voor de Frugal-fles wordt ook minstens vier keer minder water gebruikt dan voor een glazen fles2.
  • De fles is gemakkelijk te recycleren: je kunt de plastic binnencoating gewoon losmaken van de papieren verpakking en alles vervolgens in de daarvoor bestemde recyclagebakken gooien.

Bovendien is de fles esthetisch aantrekkelijk omdat je geen klein etiket nodig hebt. De volledige fles kan bedrukt worden!

De heerlijke “Planet B”-wijn, die aangeleverd wordt in een fles van 75 cl, is een Spaanse rode wijn van tempranillo- en monastrelldruiven (respectievelijk 70% en 30%). De fles kost € 7,99 en is nu verkrijgbaar in de supermarkten of op de website www.delhaize.be.

Story image

 

The Lion’s Footprint: minder plastic, minder CO₂, minder voedselverspilling

Deze innovatieis geen “one-shot” maar maakt deel uit van een bredere bedrijfsstrategie. In 2019 lanceerde Delhaize "The Lion's Footprint", een ambitieus duurzaamheidsplan waarmee de onderneming zich voor 100% inzet voor het milieu en zo haar ecologische voetafdruk wil verkleinen. Het plan heeft drie ambitieuze luiken: plasticneutraliteit bereiken, (voedsel)afval verminderen en streven naar koolstofneutraliteit tegen eind 2021.

1 Volgens een onafhankelijke levenscyclusanalyse van Intertek.

2 Volgens een onafhankelijke levenscyclusanalyse van Intertek.


Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management