Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Nieuw record voor Delhaize: 112.000 online bestellingen tijdens eindejaarsperiode via delhaize.be en MyDelhaize app
Terug
Beter leven

Nieuw record voor Delhaize: 112.000 online bestellingen tijdens eindejaarsperiode via delhaize.be en MyDelhaize app

25% meer bestellingen dan vorig eindejaar

Kaap van 1 miljoen online verkochte producten in één week tijd overschreden 

Puurs, 22 december 2022. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van boodschappen die aan huis of in de winkel geleverde worden en dat merken ze ook bij Delhaize. De 6 laatste weken van dit jaar werden 112.000 online bestellingen geplaatst via delhaize.be en de MyDelhaize app. Dat is een stijging van 25% tegenover de eindejaarsperiode van vorig jaar én een absoluut record voor de retailer. Afgelopen week werd daarbovenop nog een indrukwekkend record gebroken: meer dan 1 miljoen online bestelde producten werden op één week tijd verwerkt in het e-commerce distributiecentrum van de retailer in Puurs.   

25% meer online bestellingen dan vorig eindejaar 

Het eindejaar van 2022 is er eentje van records bij Delhaize: de laatste 6 weken van dit jaar werden 112.000 online bestellingen geplaatst en dat zijn er 25% meer dan dezelfde periode vorig jaar. Toen klokte de retailer af op ongeveer 90.000 bestellingen. “De eindejaarsperiode is traditiegetrouw een erg drukke periode voor onze e-commerce afdeling”, vertelt Frederik Van Baelen, commercial manager e-commerce bij Delhaize. “Steeds meer mensen ontzien – vooral tijdens deze tijd van het jaar – de drukte van de winkels en vinden hun weg naar delhaize.be of de MyDelhaize app, waar ze hun boodschappen online doen. Sinds 2 jaar zien we bij onze klanten een groeiend vertrouwen om ook verse producten aan huis te laten leveren en dat merken we duidelijk aan het grote aantal bestellingen dit eindejaar”. Vorige week werd er ook nog een ander record gebroken op de e-commerce afdeling van Delhaize. Toen werden er op één week tijd 1 miljoen producten in virtuele winkelmandjes gelegd, vervolgens verwerkt door order pickers bij Delhaize en afgeleverd bij de klanten thuis of op het afhaalpunt in de winkel. Dat waren er nooit eerder zo veel in eenzelfde tijdsspanne. 400 medewerkers – order pickers, chauffeurs en administratieve krachten – werkten hieraan mee.  

Het kloppende hart van e-commerce bij Delhaize ligt in Puurs. Daar bevindt zich het e-commerce distributiecentrum, waar het op dit moment alle hens aan dek is. Het distributiecentrum ziet eruit als een gigantisch grote Delhaizewinkel, gevuld met meer dan 800.000 producten (15.000 unieke referenties) waar geen winkelkarren maar wel 'picking karren' rondrijden en waar medewerkers dezer dagen de klok rond werken om alle online bestellingen klaar te maken. Elke dag vertrekken er 85 bestelwagens om de bestellingen af te leveren. 70% van de bestellingen die er verwerkt worden, worden thuis geleverd en 30% wordt door klanten afgehaald in het ophaalpunt van de winkel.  

Online eindejaarsboodschappen bij Delhaize in cijfers 

  • 112.000 bestellingen 
  • Meer dan 800.000 producten liggen klaar in het e-commerce distributiecentrum in Puurs 
  • Meer dan 15.000 unieke productreferenties 
  • 400 medewerkers (order pickers, chauffeurs en administratieve krachten) 
  • Dagelijks 85 bestelwagens op de baan 

Delhaize is al sinds 1989 pionier en marktleider op vlak van thuisleveringen. Op dit moment bereikt de retailer 97% van alle Belgen met deze dienst en daarmee is ze de grootste zowel op vlak van levergebied als het aantal thuisleveringen.