Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Start van het mosselseizoen: Met 2 000 ton mosselen van juli tot maart is Delhaize absolute marktleider
Terug
Beter eten

Start van het mosselseizoen: Met 2 000 ton mosselen van juli tot maart is Delhaize absolute marktleider

Zellik, 30 juni 2023 - Vanaf dinsdag 4 juli zijn de Zeeuwse bodemcultuurmosselen verkrijgbaar in de winkels van Delhaize. Een moment waar heel veel Belgen naar uitkijken én een vast moment op de agenda van Delhaize, die marktleider is met 20% marktaandeel (in Q3 2022, cijfers van GFK) Mosselen zijn een gezonde lekkernij en Superpluskaarthouders kunnen een heel seizoen lang genieten van 10% Nutriboost-korting. Daarnaast zijn er nog 4 andere promoties die de hele zomer lang lopen. 

Lang verwacht moment voor de Belgen 

Eindelijk is het moment aangebroken waar de Belgen elk jaar vol ongeduld naar uitkijken. En Delhaize, als marktleider, is erbij. De start van het mosselseizoen hangt af van de groei van de mosselen.: ze moeten minstens 24% vlees bevatten voor een optimale kwaliteit, en dat moment is ondertussen aangebroken. Met dank aan de beste leveranciers, zal Delhaize vanaf 4 juli het breedste assortiment op de markt aanbieden met 11 productreferenties (1 en 2 kg) in de volgende formaten: Extra, Super, Jumbo en Goudmerk. Tijdens de eerste 4 weken van het seizoen verwacht Delhaize niet minder dan 700 ton verse mosselen te verkopen en 2 000 ton over het hele seizoen, van juli tot maart. .  

Mosselen en koopkracht 

Evenwichtig eten betaalbaar maken is topprioriteit voor Delhaize en daar speelt de retailer op in met tal van initiatieven. Met een uitgebreid assortiment aan kleine leeuwtjes bijvoorbeeld, maar ook door 10% korting te geven op verse producten zoals mosselen. Naast deze Nutriboost-korting lopen er de hele zomer lang nog 4 extra promoties.

Hieronder staan de prijzen voor de verschillende soorten mosselen (vanaf 4  juli). Deze prijzen kunnen nog veranderen in functie van de markt. 

Story image

Het ideale zomergerecht 

Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook goed voor de gezondheid. Ze zijn rijk aan eiwitten, bevatten weinig vet en zitten boordevol mineralen, calcium, fosfor en vitamines. Het vet in de mosselen behoort tot de categorie van de onverzadigde vetzuren en zorgt dus niet voor een verhoogde cholesterol. Mosselen hebben daarom een NutriScore A waardoor klanten kunnen genieten van 10% NutriBoost-korting. 

Klaar in 3 minuten 

Delhaize biedt ook voorgekookte mosselen met een lekkere saus aan. Heel gemakkelijk op te warmen en klaar in 3 minuten. De klanten kunnen kiezen uit 3 soorten voorgekookte mosselen, waaronder de klassieke Zeeuwse variëteit, maar ook exotischere variëteiten zoals de Bangkok en Napoli. 

 

Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager