Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Trend: Verkoop 100% natuurlijke notenpasta’s explodeert bij Delhaize
Terug
Beter eten

Trend: Verkoop 100% natuurlijke notenpasta’s explodeert bij Delhaize

Uitbreiding gamma met 6 nieuwe smaken.

De Belgen zijn gek van notenpasta’s. De laatste twee jaar tekende Delhaize een stijging in verkoop op van maar liefst 146%, daarmee zijn notenpasta’s met pinda’s, hazelnoten of andere noten zonder twijfel het snelst groeiende segment. Notenpasta’s laten nu al de speculaas, siropen en chocoladeplakjes achter zich en zitten qua populariteit ook de hagelslag op de hielen. Om aan de toenemende vraag tegemoet te komen, lanceert Delhaize daarom 6 nieuwe notenspreads waardoor het gamma van notenpasta’s van het Delhaize huismerk uit 12 natuurlijke notenpasta’s zal bestaan met een Nutri-Score A of B.  

100% noten, geen toevoegingen 

Choco en confituur blijven nog altijd de favorieten om op de boterham te smeren. Maar de laatste twee jaar veroveren de notenpasta’s steeds meer terrein. In vergelijking met 2019 ziet Delhaize een stijging van 146% in de verkoop van de notenpasta’s van het huismerk Delhaize. Wat deze spreads uniek maakt, is dat ze voor 100% uit noten bestaan. Ze zijn ook volledig vegan en rijk aan vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor een evenwichtige voeding. De notenpasta’s hebben allemaal een Nutri-Score A of B. Als kers op de taart werden ze vorig jaar trouwens verkozen tot product van het jaar. Die prijs wordt ieder jaar uitgereikt door de organisatie POY, Product of the Year, dat producten beoordeelt op vier criteria: innovatief karakter, aantrekkelijkheid, aankoopintentie en consumentenervaring. 

De drie best verkochte smaken zijn de original en de crunchy pindakaas en de amandelpasta. Omdat de verkoop enorm is toegenomen breidt Delhaize zijn gamma notenpasta’s uit met zes nieuwe smaken:  

  • Notenpasta op basis van hazelnoot en amandel 
  • Hazelnootpasta 
  • Hazelnootpasta BIO 
  • Amandelpasta BIO 
  • Witte amandelpasta BIO 
  • Cashewpasta BIO 

Evenwichtige en heerlijke aanvulling bij elk gerecht 

Naast evenwichtig zijn de spreads ook zeer veelzijdig. Pindakaas bijvoorbeeld kan gebruikt worden in een uiteenlopend gamma van recepten. Zo kan er gemakkelijk een gezonde variant van koekjes met pindakaas en pure chocolade van worden gemaakt. Ook brownies met pindakaas zijn een lekkere variant op de klassieker. Traditioneel stelt pindakaas ook tijdens het ontbijt niet teleur. De spread gaat prima als topping bij havermout, op de boterham en zelfs bij pannenkoeken. 

De notenspread is niet enkel lekker in zoete gerechten, er bestaan ook heel wat hartige gerechten op basis van pindakaas. Zo kan men opteren voor Kip met Pindasaus of een Thaise Salade met Scampi met Nutri-Score A en voor de meatlovers een gemakkelijk recept voor het maken van Saté Met Rund

Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager