Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Werken aan gloednieuwe Delhaize Supermarkt Plantin gaan van start
Terug
Winkelrenovaties

Werken aan gloednieuwe Delhaize Supermarkt Plantin gaan van start

Uniek woon-winkelproject zorgt voor opwaardering van de buurt

Klanten krijgen de meest moderne Delhaize van het land

Antwerpen – De grote werken aan het bouwproject rond Delhaize Supermarkt Plantin is van start gegaan. Met dit project krijgt de buurt een gloednieuwe supermarkt en 89 nieuwe wooneenheden. De site en de buurt wordt op deze manier volledig opgewaardeerd. De ambitie is dat het volledige project begin 2025 wordt afgewerkt. De klanten kunnen tijdens de werken hun boodschappen blijven doen. Naar de buurt toe wordt er ingezet op structurele en regelmatige communicatie en overlegmomenten.

Het is zover – de eerste schop gaat in de grond van het bouwproject op de huidige site van Delhaize Supermarkt Plantin. Er worden twee grote fases voorzien. ​ De eerste fase omvat de afbraak van een deel van de Delhaize dat niet toegankelijk is voor de klanten en de bouw van een ondergrondse parkeergarage, een deel van de nieuwe supermarkt en de appartementen langs de Rolwagenstraat. Deze eerste fase situeert zich voornamelijk op de bestaande openluchtparking en aan de achterkant van de winkel en loopt tot eind 2022. Op dat moment verhuist de supermarkt naar het nieuwe gebouw.

De tweede fase start dan begin 2023 en omvat de afbraak van de supermarkt en de appartementen langs de Plantin-Moretuslei. Die maken plaats voor het tweede deel van de ondergrondse parking, het tweede deel van de supermarkt en de appartementen langs de Plantin-Moretuslei en Magdalenastraat.

Naast de nieuwe winkel en de 89 wooneenheden komt er ook een ondergrondse parking voor klanten en bewoners. Een deel daarvan is voorzien voor buurtparkeren. Bovendien wordt er een groen binnenpleintje voorzien dat toegankelijk zal zijn via de Plantin en Moretus-lei en de Magdalenastraat. Het volledige project zal afgewerkt worden tegen het voorjaar van 2025.

Supermarkt blijft op elk moment van de werken open

Het zijn ingrijpende werken die ervoor zorgen dat er een gloednieuwe site zal herrijzen. Dankzij het werken in twee fases zullen de klanten hun boodschappen steeds kunnen blijven doen op hun favoriete locatie. In de eerste fase zal dat in de oude winkel zijn. In de tweede fase in het nieuwe gebouw. Met de realisatie van dit project krijgen de klanten van Delhaize Plantin een ultra moderne Delhaize supermarkt van de allernieuwste generatie met alle nieuwste winkelconcepten. Ook op vlak van duurzaamheid gaat de winkel erop vooruit met een reeks van energiebesparende maatregelen.

Uniek project met een unieke samenwerking

Dit is meer dan een nieuwbouw, dit is een allesomvattend woon- en winkelproject dat een esthetische en kwaliteitsinjectie zal geven aan de buurt. Om dit mogelijk te maken werken drie bedrijven samen: Delhaize, projectontwikkelaar Belgian Land en architectenbureau HUB.

Dit project maakt deel uit van het Delhaize van morgen. Door te investeren in supermarkten in stedelijke omgeving willen we bijdragen tot een betere en meer leefbare omgeving. Nog meer dan ooit wil Delhaize zich integreren in de lokale buurt. Met dit project geven we daarmee het voorbeeld”, zegt Xavier Piesvaux, een trotse CEO van Delhaize.

De huidige situatie is een onopgeloste ruimte in de stad. Door de gedeelde waarden en constructieve samenwerking van Delhaize, Belgian Land en Hub Architecten wordt een fijne woon-en winkelplek gemaakt die aansluiting maakt met de wijk Zurenborg”, zegt HUB architect Bart Biermans.

Dit project is het resultaat van een jarenlange samenwerking met Delhaize waarmee we onze eerste stap zetten in Antwerpen, en meteen een grote. We zijn enorm trots deel te nemen aan de herontwikkeling van wat de winkel van morgen zal worden in combinatie met kwalitatieve woningen, gelegen aan één van de belangrijkste invalswegen van Antwerpen”, zegt Emilie Rousseaux, CEO van Belgian Land.

Communicatie met buurtbewoners is prioriteit nr1

In dit soort projecten vinden we het belangrijk dat de buurtbewoners duidelijk geïnformeerd worden en op de hoogte blijven van de evolutie. Zo is er al een eerste infomoment georganiseerd op 16 februari en zullen er verschillende opvolginfomomenten voorzien worden in functie van vragen en voortgang. Een permanent contactadres is ook beschikbaar voor vragen van de buurtbewoners.


Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management