Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize en Selecta lanceren samen onbemande Shop&Go’s in bedrijven
Terug
Winkelopeningen

Delhaize en Selecta lanceren samen onbemande Shop&Go’s in bedrijven

Innovatief winkelconcept als antwoord op nieuwe hybride manier van werken

Brussel – Supermarktketen Delhaize en Selecta, de conceptspecialist in onbemande oplossingen voor dranken, snacks en voeding, zullen samen in primeur onbemande Shop&Go Delhaizewinkels openen in België. De kleine winkels zullen zich bevinden in bedrijven of organisaties van iedere grootte en zijn uitsluitend bestemd voor medewerkers of bezoekers. ​ Samen zien ze een potentieel van een 100-tal winkelpunten in de komende twee jaar. De eerste onbemande winkel opent deze week zijn deuren in Wielsbeke voor de medewerkers van de producent van aardappelspecialiteiten Agristo.

Inspelen op nieuwe hybride manier van werken

De COVID-19-pandemie heeft stevig haar stempel gedrukt op de volledige samenleving en dus ook op de werkvloer. De kantooromgeving onderging een ware metamorfose waarbij hybride werken de referentie werd. Het kantoor is dé plek om elkaar te ontmoeten en samen te werken, en thuis kan de medewerker in alle rust werken aan projecten. Werknemers zijn dan ook minder vaak en op wisselende tijden aanwezig op kantoor. Deze nieuwe manier van werken heeft ook impact op de cateringorganisatie in bedrijven en organisaties. Grote bedrijfsrestaurants zijn in bepaalde bedrijven minder nodig maar tegelijkertijd rekenen medewerkers wel op lekker, vers en gevarieerd eten en drinken op elk moment van de dag. En om op die behoefte te antwoorden lanceren Delhaize en Selecta de Shop&Go’s voor bedrijven en organisaties met een modulair concept dat kan worden aangepast aan elke bedrijfsgrootte, van enkele tientallen werknemers tot de grootste organisaties.

Tailormade voor elke behoefte van de medewerker

Dit innovatieve concept is ontstaan uit de expertise van Selecta op het gebied van food en beverage, in combinatie met de ervaring van Delhaize op het gebied van voeding, convenience, proximiteit en een uitgebreid assortiment. Aangezien het dicht aanleunt bij het bestaande convenienceconcept Shop&Go zal deze winkelformule dezelfde naam dragen. Maar er zijn wel enkele verschillen. De winkel zal onbemand zijn en kan 24/7 open zijn dus zowel tijdens de vroege dienst in de ochtend, overdag, ‘s avonds of ’s nachts. Op die manier is de winkel altijd toegankelijk en dit op een kostenefficiënte manier voor het bedrijf. De betaling kan voor het gemak en de veiligheid enkel digitaal gebeuren en alle digitale betaalmanieren zijn voorzien. Deze winkels zullen enkel toegankelijk zijn voor medewerkers of bezoekers van het bedrijf zelf. ​

“Blijven innoveren en vernieuwen om tegemoet te komen aan de veranderende behoefte van de klant. Dat is wat Delhaize elke dag doet. We zijn daarom trots dat we samen met Selecta als partner de kwaliteitsproducten van Delhaize tot op de werkvloer van de bedrijven krijgen. Meer en meer mensen zijn vragende partij voor gezonde en lekkere producten en dat op ieder moment van de dag. Dankzij deze nieuwe Shop&Go’s is dit nu ook mogelijk in alle bedrijven en organisaties”, zegt een trotse Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize.
Tim Goossens, CEO Selecta Benelux, bevestigt dit: “Wij zijn blij om onze klanten met Shop&Go Delhaize en onze onbemande concepten 24/7 te kunnen voorzien van lekker eten, drank en tussendoortjes. Deze plek wordt zo een echte sociale hub die medewerkers terug samenbrengt, iets waar veel bedrijven na de pandemie naar op zoek zijn.”

De winkels kunnen al op een oppervlakte van 6m² maar zijn volledig modulair en kunnen in functie van de wensen van de bedrijven sterk uitgebreid worden. De winkels zullen een aanbod hebben van gemiddeld 250 referenties met lekkere en gezonde producten voor ieder moment van de dag. Klanten zullen de keuze hebben tussen verse sappen, heerlijke broodjes, salades, maaltijden en andere snacks. Er zal een ruime keuze zijn tussen de bekende merkproducten en de huismerkproducten van Delhaize.

Bedrijven die niet voldoende ruimte hebben voor een winkel kunnen ook beroep doen op een smart fridge. Deze slimme koelkast wordt gekenmerkt door zijn unieke en intelligente technologie. Wanneer een klant een item uit de koelkast haalt, detecteert deze om welk product het gaat en zal dit product aangerekend worden aan de klant wanneer hij de smart fridge weer sluit. Deze slimme oplossing kan uitgerold worden bij kleinere organisaties en zorgt voor een ultieme consumentenervaring.

De eerste winkel van dit Shop&Go concept opent deze week de deuren bij aardappelspecialiteiten producent Agristo in Wielsbeke. Delhaize en Selecta zien een potentieel van honderd van deze winkels en meer dan 200 smart fridges op twee jaar tijd en dit zowel in grote bedrijven en organisaties als in kleinere kmo’s.

Meer info op : https://www.selecta.be/nl/shop&go_Delhaize/

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management
Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager