Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize Geel zet zich in voor hartverwarmend project
Terug

Delhaize Geel zet zich in voor hartverwarmend project

Opbrengst van wijnverkoopactie gaat naar nieuw kinderziekenhuis “Planeet Goudgeel”

Geel, 20 juni 2024 – ‘Cuvée Geel’, de speciaal voor Delhaize Geel gebottelde wijn die ter gelegenheid van de volledige renovatie van de winkel vorig jaar op de markt werd gebracht, is helemaal uitverkocht. De opbrengst van de verkoop gaat zoals voorzien naar de lokale vzw Dimpnafonds die zo 1.800 euro extra kan investeren in de financiering van ‘Planeet Goudgeel’: het gloednieuwe kinderziekenhuis in Geel.

Andere uitbater, zelfde engagement

Toen Cuvée Geel in de rekken kwam, deed Delhaize Geel een oproep aan lokale verenigingen om zich kandidaat te stellen als goed doel. Uit talrijke inzendingen kwam toen het nieuwe kinderziekenhuis naar voor als belangrijk project voor de stad én de inwoners van Geel en omgeving. Sindsdien kwam Delhaize Geel (als één van de 128 winkels in het Toekomstplan van de retailer) onder de vleugels van nieuwe, zelfstandige uitbaters. Een belangrijke verandering, maar het engagement bleef precies gelijk.

“Natuurlijk zijn we dit warme lokale initiatief als nieuwe uitbaters meteen mee gaan steunen”, vertelt Julie De Pelsmaeker, die in februari samen met haar man Brent D’Haese Delhaize Geel overnam. “Het Dimpnafonds heeft hier in Geel al enorme inspanningen geleverd om het nieuwe kinderziekenhuis mee te financieren, en we zijn heel blij dat we daaraan vandaag met het hele team van onze winkel een steentje kunnen bijdragen.”

1.800 flessen, 1.800 euro ​

Van Cuvée Geel werden 1.800 flessen gebotteld in de Delhaize Winery (gelijk verdeeld over telkens 600 stuks rode Merlot, rosé Gris en witte Chardonnay) en die zijn nu dus allemaal de deur uit. De speciaal voor deze actie gebottelde cuvée kostte 4,49 euro per fles, waarvan 1 euro naar het goede doel gaat.

Delhaize bracht intussen al meer dan 100 keer een exclusieve Cuvée op de markt, verspreid over haar hele winkelnetwerk en telkens ten voordele van een lokaal goed doel. Met de succesvolle afronding van deze verkoopactie komt nu dus ook het nieuwe kinderziekenhuis in Geel op dat hartverwarmende lijstje te staan. Daar is burgemeester Vera Celis, zelf ambassadrice van het project, bijzonder blij mee.

“Als ambassadrice van het nieuwe kinderziekenhuis in Geel doet het me veel plezier dat ook lokale ondernemers zoals Julie en Brent van Delhaize Geel, hun schouders zetten onder ons project”, vertelt de burgemeester. “Zo zorgen we er samen voor dat Planeet Goudgeel helemaal tot leven kan komen op de nieuwe afdeling, en dat de jongste patiëntjes hun pijn en angst even kunnen vergeten en gewoon kind kunnen zijn, zelfs in een ziekenhuis.”
Story image

 

Over Dimpnafonds vzw
Dimpnafonds is een vereniging die zich in Geel en de Kempenregio inzet voor patiënten en hun familie, vrienden en omgeving. In Ziekenhuis Geel draagt de vereniging via filantropie bij aan extra zorg en een aangenamere beleving voor patiënten. De bouw van het nieuwe kinderziekenhuis, dat eind dit jaar zijn eerste patiëntjes verwacht, staat in het teken van een speelse belevingswereld “Planeet Goudgeel”, zodat kindjes even hun angst voor de dokter kunnen vergeten.

Alle info op www.dimpnafonds.be

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management