Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize is klaar voor het eerste barbecueweekend van het jaar!
Terug
Beter eten

Delhaize is klaar voor het eerste barbecueweekend van het jaar!

750.000 worsten voor de aftrap van het barbecueseizoen en al 20% meer volume roséwijn in de afgelopen 2 weken

Het is zover, het eerste warme en zonnige weekend van 2022 komt er eindelijk aan. Het perfecte moment dus om samen te komen met vrienden en familie voor een gezellige barbecue. De beenhouwers van Delhaize zullen meer dan 200 ton vlees verwerken om aan de verwachtingen van de barbecueliefhebbers te voldoen. De 771 winkels en de distributiecentra van Delhaize draaien op volle toeren en staan klaar om alle Belgen een aangenaam en heerlijk lenteweekend te bezorgen.

 • Het seizoen is nog maar net begonnen en de eerste bestelling met barbecueproducten ligt morgen al klaar in de rayons van de Delhaize-winkels. Bij de favoriete barbecueproducten vind je onder meer de gemarineerde lamskoteletjes, de brochettes, de ribbetjes en de barbecueworstjes.
 • Bij de maar liefst 500.000 brochettes die dit weekend zullen worden verkocht, horen ook de beroemde chateaubriandbrochettes die in de winkel worden klaargemaakt.
 • Ook worstjes blijven populair: Delhaize verwacht ongeveer 750.000 worsten en chipolata’s te verkopen.
 • De Delhaize-klanten zullen ook wat variatie op tafel kunnen brengen met oosterse kip en mediterraans lamsvlees in de vorm van köfte, kalkoenmedaillons met espelettepeper, kippenbrochettes met roze peperkorrels en gevogelteschotels voor op de barbecue.
 • Het vegetarische barbecuegamma breidt ook uit en is enorm populair. De ster van het assortiment is natuurlijk de vegetarische burger, met dit jaar een nieuwe aanwinst: de 'Burger Mestre' van De Vegetarische Slager.
 • Naast het ruime assortiment vlees zullen ook meer dan 1 miljoen salades worden verkocht. Klassiekers zoals komkommers, tomaten, avocado's en wortelen blijven populair.
 • Bovendien kiezen de Belgen steeds vaker voor evenwichtigere snacks als aperitiefhapjes, zoals wortelen, radijsjes en bloemkool, vaak in combinatie met hummus of andere dipsausjes.

En wie lentetemperaturen zegt, zegt verfrissing:

 • De Belgen kijken al reikhalzend uit naar een glas rosé in de zon. Delhaize merkt dat de volumes de afgelopen twee weken al met 20% gestegen zijn. Delhaize zet hierbij de volgende selectie in de kijker: Rosé des Plages, Pink Flamingo of LYV.
 • Naast roséwijn lenen bag-in-box-formaten - hier raadt Delhaize vooral de Côtes de Provence Pouch Rosé ofde Barrik bag-in-boxes van Hola! aan - en schuimwijnen zoals Mionetto Prosecco of Berselli Signature Prosecco Rosé zich het best voor zomerse barbecues.
 • Delhaize biedt nu ook 4 referenties van wijn in blik aan. Heel praktisch voor wie eropuit wil trekken en onderweg misschien een barbecueën.
 • Bier en barbecue, het blijft een geliefde combinatie voor de Belg. Vooral pils blijft een populaire keuze, maar bij mooi weer stelt Delhaize toch de grootste impact vast bij de verkoop van wit- en fruitbieren.

Voor het dessert biedt Delhaize een gevarieerd assortiment van ijsjes en sorbets aan, maar ook diepvriesfruit dat steeds aan populariteit wint.

 • Meer dan 225 referenties zijn beschikbaar: verschillende smaken, selectie met Nutri-Score A en B, plantbased selectie, enz.
 • Gemiddeld groeit het assortiment met 15% tijdens een warm en zonnig weekend.

Gebrek aan inspiratie of beginneling? Geen probleem! Op de website Delhaize.be vind je superveel recepten, inspiratie, tips & tricks en video's.

Tenslotte zijn meer dan 500 Delhaize-winkels op zondag open als je nog last minute een barbecue wil organiseren. De lijst van winkels die op zon- en feestdagen open zijn, vind je op www.delhaize.be.


Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager
Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management