Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize is terug met haar "Donor Dates"
Terug
Beter leven

Delhaize is terug met haar "Donor Dates"

Bloed- en plasmadonoren in juli en augustus extra nodig door zomerdip

De zomerperiode is traditioneel een moeilijke periode voor de bloedinzamelingen van Rode Kruis-Vlaanderen. Mensen zijn op reis, doen uitstapjes, gaan liever op een terrasje zitten, of komen terug van tropische bestemming waardoor ze tijdenlijk geen bloed mogen geven. Dat zorgt ervoor dat er minder donoren opdagen. Daarom wil Delhaize zijn schouders zetten onder de ‘Donor Dates’. Op die manier wil het zijn werknemers en klanten mobiliseren om ook in de zomer bloed of plasma te geven.  

Met ‘Donor Dates’ wil Delhaize mensen aanmoedigen om deze zomer toch af te zakken naar de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen én om dan ook iemand mee te brengen. Een date in een donorcentrum, het is eens iets anders. In de zomer komt de bloedvoorraad traditoneel onder druk te staan. In 2019, het laatste ‘normale jaar’ voor covid, waren er 11% minder opkomsten in de zomermaanden. Dus als (potentiële) donoren met twee komen en dus ook andere mensen overtuigen om mee bloed of plasma te geven, kan dat een enorme boost zijn voor de actuele en toekomstige bloedinzamelingen. Delhaize zal daarom al zijn kanalen inzetten om klanten en werknemers te overtuigen om hiervoor wat tijd vrij te maken.   

Rode Kruis-Vlaanderen op bezoek bij Delhaize 

Delhaize organiseert op 30 augustus ook zelf een grote bloedinzameling op zijn hoofdzetel in Kobbegem. Werknemers krijgen de kans om tijdens hun werkuren bloed of plasma te doneren. Hoe meer hoe beter natuurlijk, met de stille hoop dat nieuwe bloeddonoren ook blijven komen.  

Rode Kruis-Vlaanderen is alvast opgezet met de inzet van Delhaize. “Delhaize is een van onze structurele partners”, zegt Joachim Deman, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen. “Omdat ze zoveel winkels en klanten hebben, kunnen ze ook een groot publiek bereiken en dat is voor ons echt een meerwaarde. Sommige bedrijven doen bloedinzamelingen voor hun personeel en daar zijn we uiteraard dankbaar voor, maar Delhaize gaat toch nog dat stapje verder, door ook onder hun klanten zoveel mogelijk mensen te mobiliseren. Op moeilijkere momenten, want dat is de zomer toch voor ons, betekent dat een enorme steun.” 

Delhaize is sinds 2020 een trotse structurele partner van het Rode Kruis, zowel logistiek als financieel. Dat past binnen de doelstelling van Delhaize om te streven naar een gezonde levensstijl.  

Wie een afspraak wil maken, kan surfen naar: www.rodekruis.be/delhaize. Het is altijd handig om eerst thuis al eens de donorzelftest te doorlopen, om te kijken of je bloed mag geven. Rode Kruis-Vlaanderen vraagt om zeker altijd een afspraak te maken als jij, en eventueel je date, bloed of plasma wil donoren.  

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management