Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize merkt positieve impact van Pasen op verkoop van lamsvlees, kwarteleitjes, wijn en chocolade eitjes 
Terug

Delhaize merkt positieve impact van Pasen op verkoop van lamsvlees, kwarteleitjes, wijn en chocolade eitjes 

Meer dan 3,5 miljoen chocolade eitjes voor de perfecte Paaszoektocht

Kobbegem, 28 maart 2024 – Het is bijna Pasen en Delhaize maakt de rekken klaar om alle klanten, klein en groot, blij te maken. Er is een assortiment Keltisch lamsvlees, wijnen voor een geslaagde feestmaaltijd en de lekkerste chocolade-eitjes voor het traditionele paaseieren rapen. Het bedrijf houdt ook rekening met de impact van de vroege datum voor Pasen dit jaar, de invloed van de verschillende vakantieperiodes in het noorden en het zuiden van het land en de rol van het weer. 

Pasen 2024 in cijfers en trends: 

  • Keltisch lamsvlees: 40 ton  
  • Chocolade eieren: meer dan 3,5 miljoen  
  • Populairste smaken: melk - melk praliné - wit 
  • Invloed van vroege datum voor Pasen: Delhaize stelt een verschuiving vast in de aankoopperiode. De verkoop van de typische producten kwam later op gang en bereikt een hoogtepunt in de laatste dagen vóór Pasen. 
  • Het belang van Pasen: Dit is een van de belangrijkste periodes van het jaar, vooral voor de verkoop van chocolade. 

Lamsvlees, een must op het paasmenu 

Keltisch lamsvlees, een must voor Pasen, blijft de kern van het Delhaize-assortiment. Tijdens de paasfeesten wordt bij Delhaize gemiddeld 40 ton lamsvlees verkocht in alle winkels samen. Familie- en communiefeesten hebben natuurlijk een grote invloed op deze verkoop. Maar ook het weer speelt een rol. Koelere temperaturen hebben in deze periode een positief effect op de verkoop, vooral wat lamsvlees betreft. 

Ook dit jaar ligt de nadruk op kwaliteit en herkomst. Alle bio-lamsvlees dat Delhaize aanbiedt, komt van Belgische boeren. Voor het conventionele aanbod zijn grotere volumes nodig. Daarvoor doet Delhaize beroep op Ierse en Britse producenten: Keltisch lamsvlees van uitzonderlijke kwaliteit en met een beduidend lagere ecologische voetafdruk dan bij import uit Nieuw-Zeeland. Delhaize gaat er ook prat op lamsvlees steeds vers en niet eerder ingevroren aan te bieden, uit nauwe en langdurige samenwerking met trouwe partners.  

“Bij Delhaize streven we ernaar om authentieke kwaliteitsproducten aan te bieden die voldoen aan de verwachtingen van onze klanten. Ons Keltisch lamsvlees is daar een perfect voorbeeld van", zegt Jasmin Nieuwejaers, aankoper vlees bij Delhaize. "We zijn trots op onze langdurige samenwerking met boeren als trouwe partners, om onze klanten producten van uitzonderlijke kwaliteit te kunnen bieden. " 

Naast lamsvlees biedt Delhaize verschillende opties voor Pasen, waaronder rauwe en gekookte kwarteleitjes, en een exclusieve specialiteit die slechts tijdelijk beschikbaar is: kwartelboutjes met knoflookmarinade. De retailer ziet de vraag naar deze producten toenemen, vooral in deze periode van het jaar. 

Ideale wijnselectie bij het menu 

Het paasfeest zou niet compleet zijn zonder een selectie kwaliteitswijnen. Delhaize ziet een duidelijke impact op de verkoop van wijn en schuimwijn tijdens de paasperiode. De volumes namen de afgelopen jaren aanzienlijk toe, vooral sinds de schoolvakanties in Vlaanderen en Wallonië op verschillende momenten vallen. De verkochte volumes zijn vergelijkbaar met die van het Wijnfestival in maart.  

Tot 10 april biedt de retailer een ruim assortiment wijnen en schuimwijnen aan, met promoties tot -40% of 1+1 op een selectie van 175 referenties. Topverkopers op dit moment zijn favorieten zoals Champagne Vranken Premier Cru, Rioja Faustino V Reserva en Bordeaux Château Floréal Laguens, dit jaar allemaal in 1+1-formule aangeboden. 

Traditie van eieren rapen 

Delhaize vergeet ook de jongste klanten niet en biedt een ruim assortiment chocolade eieren aan. Er liggen meer dan 3,5 miljoen eitjes in de winkels voor de spannendste zoektochten. De volumes paaseitjes van de Delhaize-huismerken zijn aanzienlijk toegenomen:

  • +85% voor Delhaize kleine chocolade-eieren
  • +54% voor Delhaize holle eieren
  • +35% voor kleine Delicata-eieren

Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager