Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Markt voor veganistische en vegetarische producten bereikt volwassen fase
Terug
Beter eten

Markt voor veganistische en vegetarische producten bereikt volwassen fase

20% volumestijging in 2020

137 verschillende producten voor veganisten, vegetariërs en flexitariërs

Brussel - Delhaize stelt vast dat het volume van veganistische en vegetarische producten met 20% steeg in 2020 en in de eerste twee maanden van 2021 zelfs met 30%. Er zijn tal van redenen voor het succes van dat assortiment. Eerst en vooral kiezen steeds meer Belgen ervoor om flexitariër te zijn. Ook blijven de kwaliteit en de smaak van de producten in het assortiment verbeteren, evenals het aantal referenties dat in de winkel beschikbaar is. Nu al kent het ​ aanbod van Delhaize 137 producten, een assortiment dat elke maand uitbreidt met innovaties.

Een volwassen markt en producten die door klanten worden gewaardeerd

Vegetarisch of veganistisch eten is bij de Belgen al goed ingeburgerd. Zoals Delhaize al eind 2020 meedeelde, is één Belg op tien vegetariër of veganist. Delhaize ziet dat die trend ook weerspiegeld wordt in de verkoop van haar veganistisch en vegetarisch assortiment. Die verkoop is in 2020 met 20% gestegen. In de eerste twee maanden van 2021 zelfs al met 30%.

Ook stellen flexitariërs het vegetarische en veganistische assortiment bij Delhaize erg op prijs. Bijna één Belg op twee is flexitariër (48%). Dat betekent dus dat bijna de helft van alle Belgen hun vleesconsumptie enkele keren per week tot het strikte minimum beperken.

Waarom het veganistisch en vegetarisch assortiment van Delhaize zo'n succes is

Vandaag stelt Delhaize vast dat haar assortiment een volwassen stadium heeft bereikt: het assortiment telt wel 137 producten - zowel producten van nationale merken als ook exclusieve producten en van het eigen huismerk. Klanten weten dat er een groot aanbod is en stellen dat erg op prijs. Niet alleen de vegetariërs komen aan hun trekken, liefst 70% van het vegetarisch assortiment is vegan. ​ En daar ziet Delhaize ook een verhoogde vraag.

Meer dan ooit ziet Delhaize een zeer sterke vegetarische trend. Vooral omdat de producten die voor dat eetpatroon geschikt zijn, beter en lekkerder zijn dan vroeger. Maar ook omdat merken er bewust voor kiezen om meer productvariaties te voorzien. In de afdeling vleesvervangers zijn er bijvoorbeeld steaks, gehaktballen, worstjes, gehakt...

Ter gelegenheid van de "World Free Meat Week" biedt Delhaize zijn klanten van 11 tot 24 maart een korting van 40% aan op het tweede vegetarische of veganistische product dat ze kopen uit dat assortiment. Klanten met een SuperPluskaart krijgen tijdens de eerste week van de actie daar 20% extra korting bovenop.


Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management
Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager