Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Delhaize versnelt groei en zet de ambitie van AholdDelhaize in België verder
Terug
Betere toekomst

Delhaize versnelt groei en zet de ambitie van AholdDelhaize in België verder

2018 was een jaar van versnelling voor Delhaize met een succesvolle implementatie van haar vernieuwde commerciële strategie. Delhaize heeft ook nieuwe winkelconcepten voor haar supermarkten en haar AD- en Proxy- Delhaize formules geïntroduceerd. Daarnaast heeft Delhaize een nieuw uithangbord gelanceerd in 2018 ; Delhaize Fresh Atelier combineert een fysieke winkel met e-commerce-diensten.

Delhaize zal dit groeitraject verderzetten in 2019 met een sterk commercieel plan en een ambitieus expansieplan met om en bij de 100 nieuwe supermarkten (Supermarkten, AD of Proxy) in de volgende drie à vier jaar. In lijn met de nieuwe klantenbehoeften zal Delhaize ook de expansie van haar convenience-winkels verhogen met een geschat potentieel van 200 Fresh Ateliers en Shop&Go’s.

Dit groeiplan zal Delhaize in staat stellen om haar positie op de Belgische markt verder te versterken via offline én online aanbiedingen, door haar retailnetwerk uit te bouwen en aanwezig te zijn met alle formats en merken van Delhaize. Dit zal gebeuren in combinatie met de groeiplannen van Albert Heijn. Daarnaast zal Delhaize een samenwerking aangaan met bol.com en oplossingen aanbieden met afhaalpunten in winkels, en tegemoetkomen aan de noden van de klanten voor hun winkelwensen voor voeding én non-food.

Delhaize en Albert Heijn hebben een ijzersterk en complementair klantenvoorstel voor de Belgische klanten. Delhaize blijft het leidende merk in België en bedient haar klanten met een breed aanbod in haar verschillende formules in heel België. De strategische focus van Albert Heijn België blijft op de persoonlijke service, een verrassend assortiment en Hollandse prijzen.

In de verdere expansie en opening van nieuwe winkels zal Delhaize de expansieplannen van Delhaize en Albert Heijn België coördineren. Op basis van de evoluerende klantennoden en potentiële locaties is de ambitie van Delhaize om nieuwe winkels te openen in haar verschillende formats (supermarkt en proximiteit) met een groot aantal urban convenience-winkels (Shop&Go en Fresh Atelier) in de komende drie à vier jaar. Dit zal gecombineerd worden met de opening van tussen de 30 en 50 Albert Heijn-supermarkten in de komende jaren.

Delhaize en Albert Heijn, elk met hun specifiek aanbod en trouwe klantenbestand, in combinatie met de troeven van bol.com, de grootste online non-foodretailer van de Benelux, zullen de Belgische klant op deze manier een nog betere winkelervaring kunnen bieden.

Contact

Roel Dekelver
​External Communications Manager Delhaize België
[email protected]
​Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
​Communications Manager Delhaize België
[email protected]
​Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Delhaize Le Lion / De Leeuw

In januari 2020 telt het netwerk van Delhaize Le Lion/De Leeuw maar liefst 800 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop& Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg kan er een unieke winkelervaring en een hoogstaande dienstverlening worden aangeboden. Klanten kunnen ook online winkelen via www.delhaize.be en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaize biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten aan. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No Gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klanten voldoen. Delhaize, dat in 2019 een omzet behaalde van meer dan 5 miljard euro en een marktaandeel van 24,1%* had in België, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een internationale distributiegroep die actief is in 11 landen met ongeveer 372.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6 700 winkels, waar wekelijks bijna 50 miljoen klanten hun boodschappen doen. *Bron AC Nielsen 

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.