Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Eerste retailer die 100% Belgische honing aanbiedt in al zijn winkels op nationaal niveau
Terug
Beter eten

Eerste retailer die 100% Belgische honing aanbiedt in al zijn winkels op nationaal niveau

100% Belgische en verantwoorde honing van Nectarist Verkoop van honing stijgt met 27%

Brussel – Belgische consumenten grijpen steeds meer naar biologische, verantwoorde en lokale producten. Een trend die Delhaize ook opmerkt binnen zijn assortiment smeerbare producten met honing als grote winnaar. Binnen die context, biedt de supermarktketen 100% Belgische honing aan in zijn assortiment. Het gaat om honing van Nectarist, een jong Mechels bedrijf in volle ontwikkeling. Daarmee is Delhaize de eerste retailer die 100% Belgische honing aanbiedt in al zijn winkels op nationaal niveau.

Story image

Tegenwoordig kijken consumenten tijdens het winkelen steeds meer naar de afkomst en samenstelling van producten. Biologische en verantwoorde producten winnen daarbij aan belang, een trend die Delhaize ook opmerkt binnen zijn assortiment smeerbare producten met honing als grote winnaar. In een korte tijd heeft de supermarktketen de populariteit van zijn honingassortiment fors zien toenemen. Zo stelt Delhaize daar een stijging vast van 27% in vergelijking met vorig jaar.

Naast bio grijpen consumenten ook meer naar Belgische producten, die bij Delhaize 70% van het totale aanbod uitmaken. Met die gedachte, breidt de supermarktketen zijn honingassortiment uit en biedt het 100% Belgische honing aan van het jong Mechels bedrijf, Nectarist. Daarmee is Delhaize de eerste retailer die 100% Belgische honing aanbiedt in al zijn winkels op nationaal niveau. Dat past binnen de ambitie van de supermarktketen om meer in te zetten op verantwoorde en lokale merken.

Samenwerking met Nectarist voor lokale, verantwoorde honing

Nectarist is uniek op de markt, omdat het als enige de honingconsumenten in direct contact brengt met de imkers die het ondersteunt. Bovendien is hun Belgische honing steeds zuiver en ongemengd, geoogst met een groot respect voor de honingbij. Ze kennen de afkomst van de honing en kunnen daardoor 100% Belgische honing aanbieden. Uiteraard heeft het bedrijf ook zelf veel bijenkasten, maar dankzij de samenwerking met Delhaize zal dat aantal nog opgevoerd worden.

Daarnaast kunnen de consumenten ook meter of peter worden van een bijenkast en het wel en wee van de kolonie opvolgen. Op die manier wil het bedrijf niet alleen de precaire toestand van de honingbijen in de kijker zetten, maar wil het ook honing als zeer waardevol product terug onder de aandacht brengen. Delhaize zal twee honingsoorten van Nectarist aanbieden in zijn assortiment: de Belgische Zomerhoning en Balsemienhoning.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

In januari 2020 telt het netwerk van Delhaize Le Lion/De Leeuw maar liefst 800 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop& Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg kan er een unieke winkelervaring en een hoogstaande dienstverlening worden aangeboden. Klanten kunnen ook online winkelen via www.delhaize.be, en hun producten afhalen bij de ophaalpunten of thuis laten bezorgen. Delhaize biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 20.000 kwaliteitsproducten aan. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No Gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klanten voldoen. Delhaize, dat in 2019 een omzet behaalde van meer dan 5 miljard euro en een marktaandeel van 24,1%* had in België, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een internationale distributiegroep die actief is in 11 landen met ongeveer 372.000 werknemers. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6 700 winkels, waar wekelijks bijna 50 miljoen klanten hun boodschappen doen. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management