Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Start van het maatjesseizoen bij Delhaize: 550.000 maatjes in één week  
Terug
Beter eten

Start van het maatjesseizoen bij Delhaize: 550.000 maatjes in één week  

56% van het jaarlijkse geviste volume wordt verkocht in juni, juli en augustus

Zellik, 22 juni 2023 – Vandaag gaat officieel het nieuwe maatjesseizoen van start, en ​ daar lijken de Belgen naar uit te kijken. Maatjes zijn rijk aan omega-3 vetzuren en vitamine D én ze zijn betaalbaar. De ideale combinatie om beter te eten deze zomer. Omwille van de gunstige prijs verwacht Delhaize 10% méér maatjes te verkopen dan bij de start van het seizoen vorig jaar. Tijdens de eerste week van het maatjesseizoen zullen er ongeveer 550.000 maatjes over de toonbank gaan.

Maatjes zijn 'maagdelijke' haringen met een hoog vetgehalte die vaak rauw of gemarineerd worden geserveerd. Jonge haring is over het algemeen nog vrij mager tijdens de wintermaanden. Pas in de lente, wanneer er veel meer plankton in het zeewater zit, bereiken ze het juiste gewicht en bevatten ze de voedingsstoffen waar ze zo bekend om staan. Elk jaar wordt, aan het begin van de zomer, het hele jaarlijkse haringbestand bevist. 56% van het jaarlijks volume haring dat gevist wordt, wordt geconsumeerd tijdens de maanden juni, juli en augustus. ​ ​

Maatjes zijn niet alleen lekker en zitten boordevol gezonde vetten en voedingsstoffen, ze zijn ook betaalbaar. Bovendien viert Delhaize de start van het seizoen met een promotie: van donderdag 22 juni tot woensdag 28 juni koop je een schaaltje en krijg je er een schaaltje gratis bij. Deze lancerings- en promotieweek was vorig jaar een succes, met een verkoopstijging van 18% ten opzichte van het jaar daarvoor. In één week tijd werden er 500.000 maatjes verkocht. Dit jaar zullen er maar liefst 550.000 maatjes in de schappen liggen om aan de wensen van de klanten te voldoen.

 

Een paar recepten om het beste in maatjes naar boven te halen:


Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager