Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Verkoop Cuvée Oostrem door Delhaize levert 15.423 euro op voor vzw Oostrem in Herent
Terug
Betere toekomst

Verkoop Cuvée Oostrem door Delhaize levert 15.423 euro op voor vzw Oostrem in Herent

Leuven/Herent, 18 januari 2024. Na een succesvolle en exclusieve verkoopactie van de Cuvée Oostrem in een tiental Leuvense Delhaizewinkels, overhandigde Delhaize vandaag samen met Leuvens burgemeester Ridouani een cheque van 15.423 euro aan vzw Oostrem. De vzw is een gedecentraliseerde voorziening uit Herent waar volwassenen met een verstandelijke en/of motorische beperking een zinvolle dagbesteding en woongelegenheid vinden. De verkoop startte op 24 november 2022 en per verkochte fles ging één euro naar het goede doel. In totaal werden 15.423 flessen verkocht. Dit is één van de vele acties die Delhaize onderneemt om waardevolle maatschappelijke initiatieven een duw in de rug te geven.   

Het is ondertussen al meer dan 100 keer dat Delhaize een exclusieve Cuvée op de markt brengt, ten voordele van een lokaal doel. Want mee zijn met het leven gaat voor Delhaize verder dan alleen maar gezonde en gevarieerde producten aanbieden. Delhaize kiest steevast voor initiatieven die alle steun kunnen gebruiken. Aan verschillende projecten in het Leuvense die door de jaren heen gesteund werden, werd in totaal al zo’n 130.000 euro geschonken.  

Cuvée Oostrem-wijn   

De Cuvée Oostrem, een witte Chardonnay en een rode Merlot uit Pays d’Oc, werden verkocht voor €4,49 per fles. Per aankoop van een Cuvée Oostrem ging er €1 naar de vzw Oostrem: de klant betaalt €0,5 per fles en Delhaize paste de andere €0,5 bij. De verkoopactie was een groot succes. Zo groot zelfs dat er bovenop de 12.000 initiële flessen nog eens 3.600 flessen extra gebotteld werden. Een totaal van 15.600 flessen dus, waarvan er 15.423 verkocht werden. “We zijn blij dat mensen deze cuvée massaal kochten, want ze steunden er een waanzinnig goed doel mee”, zegt Mario Vanhaeren, algemeen directeur van vzw Oostrem. Dat zowel Delhaize als de stad Leuven de voorziening als goede doel voordragen, is enorm hartverwarmend voor de vzw. “Daar drinken wij graag een glas wijn op,” aldus Vanhaeren.   

Leuvens Burgemeester Mohamed Ridouani en schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden hebben een speciale band met de vzw Oostrem en kozen doelbewust deze actie uit om te laten sponsoren.  

Vzw Oostrem   

Vzw Oostrem is een gedecentraliseerde voorziening uit Herent waar volwassenen met een verstandelijke en/of motorische beperking een zinvolle dagbesteding en woongelegenheid vinden. Vzw Oostrem probeert, telkens opnieuw, kleinschalige en aangepaste woningen te realiseren om toekomst te bieden aan volwassenen met ernstige beperkingen. “Momenteel wordt er druk gebouwd aan een nieuw woonhuis voor 9 personen in Herent. Wij slagen daar alleen in door de niet aflatende steun van zeer veel sympathisanten en acties als deze,” vertelt Mario Vanhaeren, directeur van vzw Oostrem.