Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Verkoop van alcoholvrije dranken verdubbelt tijdens Tournée Minérale bij Delhaize
Terug
Beter eten

Verkoop van alcoholvrije dranken verdubbelt tijdens Tournée Minérale bij Delhaize

Alcoholvrije dranken meer en meer populair : jaarlijkse volumestijging van 20 % voor alcoholvrij bier en alcoholvrije wijn

Brussel (22 februari 2021) - Tournée Minérale is de maand van het jaar waarin Belgen worden aangemoedigd om hun alcoholconsumptie tot het absolute minimum te beperken - met andere woorden, tot niets. Dat assortiment heeft niet gewacht tot de Tournée Minérale-maand om aan populariteit ​ te winnen. In 2020 steeg het verkoopvolume van zowel alcoholvrij bier als van alcoholvrije wijn met gemiddeld 15 %. Voor de Tournée Minérale zullen de cijfers nog indrukwekkender zijn want Delhaize verwacht dat de verkoopsvolumes van de alcoholvrije dranken zullen verdubbelen. Om klanten de kans te geven om iets lekkers te drinken zonder hun belofte te moeten breken, biedt Delhaize een "Pick and mix" aan op haar assortiment alcoholvrije dranken.

Het doel van Tournée Minérale is de Belgen uitdagen om tijdens de maand februari een maand geen alcohol te drinken, een gelegenheid om even je alcoholgebruik dus even op pauze te zetten.

Al enkele jaren merkt Delhaize een steeds groeiende populariteit voor deze alcoholvrije dranken, ook buiten de Tournée Minérale-maand.

In 2020 steeg bij Delhaize het verkoopvolume van het assortiment alcoholvrije dranken gemiddeld met 15 %. Dit toont dat dit assortiment zijn plaats heeft verworven bij het publiek en dat meer en meer mensen bewust kiezen voor dit soort van producten. Hiervoor gelden verschillende verklaringen : er komen meer en meer producten op de markt, de smaak- en kwaliteitsbeleving wordt beter en beter en ook de grote merken lanceren meer alcoholvrije alternatieven.

De populairste categorieën zijn de alcoholvrije bieren. Daarvan stegen de volumes in 2020 met ongeveer 20 %. De populairste alcoholvrije bieren zijn pils-, abdij- en fruitbieren. Een nu al populaire nieuwigheid bij Delhaize is de Pico Bello 0,3 % van The Brussels Beer Project, een sterk gehopt bier met bittere smaken en een korrelige body.

Story image

Bij Delhaize vindt de klant in totaal een honderdtal referenties van alcoholvrije dranken: wijnen, andere traditioneel alcoholische dranken en bieren. Vanaf ​ 11 februari 2021 kunnen klanten in de winkel en online gebruikmaken van een "Pick and mix"-actie waarbij 25 % korting wordt gegeven bij aankoop van twee alcoholvrije producten en dit speciaal voor Tournée Minérale.


Roel Dekelver
Roel Dekelver Director Communications & Stakeholder Management
Karima Ghozzi
Karima Ghozzi External Communications Manager